Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Az iF Concept Design 2010 győztese: Ökopiszoár

Az iF Concept Design 2010 győztese: Ökopiszoár

2010. augusztus 28. - Mocca

„Férfi vagyok! Az illatom is férfias...”

Még mielőtt a kedves olvasó gyomra felfordulna és vidám szökdécselések közepette támadná be a legelső útjába kerülő piszoárt, be is fejezem gyorsan ezt az ultramacsó dumát. Viszont az lenne a kérésem maradjunk még néhány perc, de legalább a hír erejéig a férfisorsokat oly sokszor megkönnyítő „nagyonhasznos” kis szaniter elem mellett!

A koreai designer Yeongwoo Kim véleménye szerint, napi szinten a nyilvános vécék ezreiben - szó szerint - folyik a Föld egyik legnagyobb kincsének, a víznek nagy össznépi elpocsékolása. Számításai szerint, amikor dolgunk végeztével ellépünk a piszoárok mellől és a beépített szenzorok beindítják az automatikus öblítési folyamatot, majd nagyjából ugyanannyit elfolyatunk kézmosás közben is, nem megengedhető luxus!

Ezért aztán erősen koncentrálva a környezettudatosságra, az energia és víztakarékosság jegyében újragondolta a dolgot. Az eredmény az új „2 in 1 Eco Urinal” nevű ökopisilde koncepció, amiben a csettintés az, hogy a kézmosóvíz öblíti a piszoárt, megkímélve ezzel egy adagnyi vizet.

A történelem - közhely ugyan -, de ismétli önmagát. Yeongwoo Kim iF Concept Design 2010 győztes  ötletével csatlakozott is a „spanyol viaszt feltalálók” elit klubjához. Megnyugtatásul, a koreai tervező azért arra is gondolt, hogy ne vakon kelljen célba találnunk odalent. A tökéletesen biztonságos használatot egy elegáns átlátszó üveglap garantálja! Még mielőtt valaki megkérdezné... :)

via: yankodesign

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr202254252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása