Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Az az átkozottul csodálatos beton - Leme's House/São Paolo

Az az átkozottul csodálatos beton - Leme's House/São Paolo

2010. augusztus 26. - Mocca

Tisztában vagyok azzal, hogy hihetetlenül megoszlanak a vélemények a mostani poszt témájául kiválasztott ház építőanyagával kapcsolatban, és beismerem még én is némi fenntartással közelítek hozzá. Az egyik -nem szeretem oldal- konzekvensen és kitartóan hangoztatja ellenvéleményét, miszerint a beton épületek: túl drámaiak, nyomasztóak, ridegek, ijesztőek, nyersek, színtelenek, sötétek, semmi otthonosság nincs bennük, megáll a gyerek a fejlődésben, és egyébként is szó sem lehet róla...

A másik oldal ezzel szemben, meglátva benne nem mellékesen a korlátlan kreatív improvizáció lehetőségét, általában a következő érvek hadrendbe állításával teszi le egyértelmű voksát: egyedi, karakteres, kortárs, merész, a kevesebb sokszor több minimalista felfogást képviselve jógyorsan teszik is fel a kérdést: mikor lehet beköltözni?

Úgy érzem, a véleményekkel - persze szelektálva pro és kontra - egyet lehet érteni. Én elsősorban bevállalósabb, bátrabb embereknek ajánlanám, olyanoknak, akik például meg tudnak barátkozni egy natúr beton alkotta enteriőr semmi mással össze nem hasonlítható különleges és izgalmas feelingjével. Nem feltétlenül értenek egyet azzal az általános felfogással, hogy a szürke egy semleges és unalmas szín. Tetszik, ahogy a São Paolo-ban található és a Brazília egyik legünnepeltebb építésze, Paulo Mendes da Rocha által eredetileg Fernando Millan számára a 70-es években tervezett ház jelenlegi tulajdonosa, Eduardo Leme műkereskedő is, persze óvatosan, de kísérletezik, játszik a színekkel vagy/és a fétis kiegészítőkkel, ezáltal is markánsan egyedi arculatot adva otthonának. (Fotók: Leonardo Finotti - Leme's House)

via: chictip

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1002249478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása