Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Városi interakciók - Urban Cursor

Városi interakciók - Urban Cursor

2010. augusztus 25. - Mocca

"A kurzor a számítógép felhasználói felületének egyik képességét megnevező fogalom. A beviteli eszköz (például egér vagy billentyűzet) aktuális pozícióját jelöli valamilyen módon az adott felületen. Az egérmutató, ami általában egy nyíl, amely a képernyőn mozog, ha a felhasználó mozgatja a egeret..." 

Az Urban Cursor egy méreteiben valamivel nagyobb, hozzávetőleg három fő számára kényelmes alternatív pad, funkciójában viszont közelítőleg megegyező köztéri objektum, és egy túlméretezett 3 dimenziós számítógépes kurzor nyíl formáját másolja le.

A spanyolországi Figueres városában tavaly késő ősszel a Festival Ingràvid keretein belül megtartott össznépi installáció a dán SEBASTIAN CAMPION designer ötletét valósította meg.

A város egyik terére kihelyezett kurzorokat helymeghatározóval (GPS) és a mobilitás érdekében kerekekkel látták el. A járókelők igen gyorsan birtokba is vették a világhálóval folyamatos online kapcsolatban álló jópofa alternatív padokat, és kihasználva, hogy gurul, jól keresztül-kasul be is járták vele a teret illetve a szűkebb belvárost. A kurzorral interaktivitásba került járókelők az elkészített fényképeket fel is tölthették a Google Maps oldalára, ahol automatikus időbélyegzővel és földrajzi koordinátákkal látták el őket.

via: guerilla-innovation

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr202246859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása