Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egy progresszív ház - Harmony 57, São  Paolo

Egy progresszív ház - Harmony 57, São Paolo

2010. augusztus 23. - Mocca

Mai épületmustránk alanya most nem egy álomvilla datolyapálmákkal valahol egy trópusi szigeten. A São Paulo művésznegyedében emelt Harmonia 57 a Triptyque Architecture előremutató kísérlete egy teljes egészében önfenntartó mainstream, annak is a progresszívabb vonalát képviselő élő, lélegző organikus épület létrehozására. A 3+1 szintes, sokak szerint minden bizonnyal egy torzónak tűnő lakó-stúdióház homlokzata valóban nem az átlagos és valljuk be meglehetősen unalmas képet mutatja.

Az épületet körbeölelő low-tech elemek, úgy mint szivattyúk, locsolók, tartályok, külső vízvezetékek és csövek a ház vénái és artériái, így tulajdonképpen annak szerveiként is felfoghatók, melyek nyilvánvaló funkcióik mellett például még a felső szint biztonsági korlátjának szerepét is betöltik.

A projekt fő jellemzője a víz. A talaj és esővíz kezelésével és újrahasznosításával, valamint a falakat borító növények permetezésével élhetőbb környezetet, komplex ökoszisztémát hoztak létre a brazil metropolisz szívében. A Harmony 57 pozitív példája az ember és természet kölcsönhatásának. Ha lesznek követői a kezdeményezésnek -remélhetőleg egyre ragadósabb lesz a megközelítés-, nevéhez méltóan valóban egyre több és több harmonikus életteret tud majd biztosítani a közeljövő városlakójának!

Mi most sűrű szalutálások mellett gyorsan dobunk tizes skálánkon egy tizest a Harmony 57-nek!

via: architonic, dailytonic

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr582241357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása