Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Szerverek egy atombunkerben, 30 méterrel Stockholm alatt...

Szerverek egy atombunkerben, 30 méterrel Stockholm alatt...

2010. augusztus 19. - Mocca

Nekem -bytheway- feláll a szőr a hátamon, ha egy halaszthatatlan ügyből kifolyólag be kell tolnom az arcomat valamelyik átkozottul fontos hivatal, általában nyomasztóan lehangoló irodájába. Ezeken a helyeken még ma is jellemzőek a 30-40 éves ütött-kopott várótermi műanyagszékek, az itt-ott még bágyadtan pislákoló, szemzabáló szintén több évet megélt neoncsövek. A mindannyiunk által megszokott rendkívül unalmas képhez hozzá tartozik még az órákig megvárakoztatott ügyfelek kedélyjavítására kötelezően kihelyezett pálma, ami az esetek döntő többségében azonban félig elszáradva kókadozik valamelyik sötét, a takarítónéni által évek óta elfeledett sarokban.

Ha jobb esetben ügyfélhívó van rendszeresítve az előtérben, és olyan szerencsések vagyunk, hogy „csak” fél órát kell eltöltenünk ebben a sivár környezetben és reménybeli megváltásként gyorsan belépünk a nagy hatalmú hivatal szentélyébe, az illúzió azzal a sebességgel vált át traumába hiszen ugyanaz a kép fogad minket az oltárnál is csak pepitában, mint odakint…

Arról, hogy lehet ezt másképpen is csinálni, korábban itt már beszámoltunk. Igaz, hogy a mostani extravagáns irodában nincs ügyfélszolgálat, de ennek a II. világháborús stockholmi betonbunkernek az újjászületéséről szóló hír példaértékkel bír!

Egy svéd internet szolgáltató fedezte fel magának az évekig üresen, 30 méterrel a felszín alatt egy gránitsziklában kialakított helyet és döntött úgy, hogy munkatársait és szervereit ide költözteti. A felújítási munkálatokkal a francia Albert France Lanord Architects-et bízták meg. Az összesen 1200 négyzetmétert magába foglaló ultramodern főhadiszállást két évvel ezelőtt adták át a megbízónak. 

Kérdés, feltéve ha most is irodában dolgozol: szívesebben elviselnéd a heti brainstormingokat abban a 2. és 7. képen látható üvegkupolában?

via: buzz-beast

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr812233467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása