Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Király, szellős életterek - Queens Park House, Sidney

Király, szellős életterek - Queens Park House, Sidney

2010. augusztus 18. - Mocca

Az MCK építészei nem aprózták el! A címben már hivatkozásként megjelölt bőkezű és valóban élhető élettérözönnel ruházták fel a Queens Park House-t, amit teljes joggal nevezhetünk nyitott háznak, hiszen a két szint kb. nagy-alföldnyi területen terpeszkedik el. A tervezés folyamatába a kezdetektől fogva tájépítészeket is bevontak, ennek köszönhető, hogy az épület és a telek vegetációja úgy csúszik egymásba, elmosva a külső és a belső terek közötti határokat, mintha azonos vérkeringés táplálná mindkettőt.

Az épület nyitottságát még tovább hangsúlyozandó, olyan egyedi tervezésű hatalmas üveg tolóajtókkal látták el, mind horizontális mind vertikális tengelyén a két emeletes épületet, amivel látványosan tovább tudták fokozni az amúgy sem egy zárt cella érzetét keltő ház pozitív kisugárzását. A különböző öko-tudatos technológiáknak -pl. napenergia hasznosítás- köszönhetően teljesen önfenntartó Queens Park House kortárs, minimalista, szellős és elképesztően nagyvonalú belső tereivel tízes skálánkon vita nélküli 9-es osztályzatot érdemel!

via: chictip

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr562231020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása