Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Audi Shark - Repülő autó a jövő...

Audi Shark - Repülő autó a jövő...

2010. augusztus 13. - Mocca

Hír: Engedélyezték Amerikában a repülő autót

Az amerikai repülési felügyelet, a Federal Aviation Administration hivatalosan engedélyezte a Terrafugia cég Transition névre keresztelt járművét, így ez lehet az első, kereskedelmi forgalomba kerülő repülő-autó hibrid.

A Transition egy normál autóból 30 másodperc alatt alakítható át kétüléses kisrepülővé, és a levegőben 185 km/h sebességet képes elérni. Ilyenkor ugyanazt az ólommentes benzint használja, mint földi üzemmódban, tele tankkal 644 kilométert tud megtenni a levegőben. Hajtás az Index cikkéhez!

Ugyan jóval e hír megjelenése előttre datálódik az Audinál témába vágó első kísérletek megkezdése, mégis, csak alig egy évvel ezelőtt láttak napvilágot a Shark fantázianevű koncepció első képei. A premier jó nagyot szólt, ugyanis a minden évben meghirdetésre kerülő World Auto Design Contest (WADC) tavalyi megmérettetésén a leginnovatívabb, első helyezettnek járó díjat az olasz Domus Academy és futurisztikus látomásuk, az Audi Shark vehette át a versenyt kiíró zsűrijétől.

A cég elsősorban nagyobb gyártók koncepcióit teszi vizuálisan értelmezhetővé a 3D-s megjelenítéssel. Karim Doku autópiája, a Shark kerekek nélkül tud suhanni a föld felszíne felett -honnan is ismerős ez?– a cápajelleget erősítendő matt, szürke, szuper kemény, ugyanakkor habkönnyű karosszériát kap, továbbá első és hátsó szemeibe félelmetesen hideg, de kegyetlenül jól mutató LED lámpasorokat építenek majd be.

Az elképzelés egy a jövő óriásvárosainak előreláthatólag kaotikus utazási körülményeihez rugalmasan alkalmazkodó, fejlett és felhasználóbarát technológiát, valamint a maximális biztonságot és kényelmet kompakt és elegáns módon magába foglaló rendszer megalkotása volt, ami a szakmai zsűri egyértelmű döntése, no meg az alábbi rövid videó-prezentáció alapján kitűnőre sikerült!

via: obviousmag

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr652219494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása