Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Fiúk és falak - Egy meleg családi fészek Északon...

Fiúk és falak - Egy meleg családi fészek Északon...

2010. augusztus 03. - Mocca

Felteszem a nem költőinek szánt kérdés: Mi kell egy meghitt, meleg otthonhoz? Persze a paranoiától szenvedő egyszerűbbje a képek láttán csípőből rávágná - jobb esetben -, hogy két meleg pasi vagy leszbikus csajok. Nos, az alábbi fotók, melyek a svédországi Landskrona városka történelmi városnegyedében készültek, egy a hely szellemétől karakteresen elütő lakóházat ábrázolnak, és történetesen két pasi, Johnny Lökaas és Conny Ahlgren a lakói. Ebbe a miliőbe pillantunk most be, tehát kéretik dacosan frusztrált, kisebbségi komplexusokkal küszködő olvasóknak egyéb szellemiséget közvetítő oldalakra átlapozni!

A két úriember háza egyébként azért érdemel figyelmet, és keltette fel több nemzetközi designoldal érdeklődését is, mert precedens értékű döntés következményeként valósulhatott meg. Maga a kisváros az ország egyik legdélibb fekvésű települése, a 15.század óta rendelkezik városi ranggal. Két kuriózum, ami miatt a várost mindenki ismeri az országban, Allvar Gullstrand a Nobel-díjas szemorvos, míg a másik a trolibusz, mely még a fővárost is ideértve egyedül itt működik az országban!

Visszatérve a haladó szellemű városatyákhoz, akiknek példaértékű döntése következményeként 2008-tól elhárultak az akadályok a történelmi belvárosba tervezett kortárs, új építésű házak készítése - így Johnny és Conny házának -, valamint további magánjellegű projektek megvalósítása elől is.

A japán irányzatot követő rendkívül letisztult és egyszerű lakóház belül is hasonlóan minimalista stílust követ, természetesen a benne lakó két, súlyosan kortárs design és művészet függő lakója által fetisizált kiegészítőkkel, amitől aztán a képek tanúsága szerint sikerült is egy „jóidehazajönni” típusú, meleg családi fészket kialakítaniuk...

via: dwell

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr212195811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása