Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Porcelán pólók a Lacoste-tól

Porcelán pólók a Lacoste-tól

2010. június 29. - Mocca

Van egyszer a krokodilospólós brand, a Lacoste, meg valahol Kínában egy művész, nevezetesen Li Xiaofeng. Annak az esélye, hogy egy 1933-ban alapított high-end ruházati cég és egy, a világ másik végén élő kínai kézmíves mester egymásra talál, nagyjából közelít a zéróhoz. Most viszont megtörtént ez a csoda is. A Lacoste 2010 Holiday Collector's Series ugyanis két határozottan különleges darabbal bővül, miután a cég felkérésére Li mester elkészítette a világ első porcelánból készült pólóit, pontosan kettőt, egy férfi és egy női darabot.

A limitált kiadású szilánkpólókat a korai Ming-dinasztia (1368 -1644 AD) ihlette, valamint gyermekek, bambuszok és lótuszok díszítik a tisztaság és az újjászületés szimbólumaiként. Miután az ország tiltja az ősi tárgyi emlékek, köztük a tradicionális kínai porcelán exportját is, Li úgy döntött, hogy nem áldoz fel több ezer éves vázákat, hanem 317 darab kortárs cserépből „varrja” össze törékeny, de annál szebb teniszpólóit. A mesterművek premierje 2010. június 25-én a párizsi Musée des Arts-ban volt.

via: yatzer

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr682118818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása