Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Luxus a lombok között - A Tree House

Luxus a lombok között - A Tree House

2010. június 16. - Mocca

Ha az Oregon államban lévő Portland körüli hegyekben portyázol, nagyon ébernek kell lenned, hogy észre vedd ezt, az erdő rengetegébe szervesen belesimuló mesterien összekalapált épületet. A Wilkinson Residence, melyet a nemzetközi szakma találóan Tree House-ra keresztelt, hét éven át épült és büszke tulajdonosa végül 2004-ben tudta birtokba venni.

Az építész, Robert Harvey Oshatz nagy kihívás elé nézett, amikor még 1997-ben a megrendelő, aki egyébként egy híres zenész, megbízta az épület tervezésével. Miután Mr. Wilkinson egész életében egy koncertről koncertre járó, rendkívül nagy társasági életet élő művész volt, nyugdíjas éveit, érthető okokból teljesen más közegben tudta csak elképzelni.

Ezért a tervezés fő szempontja egy a kíváncsi szemek elől jól elrejtett, szinte egy modern remete életstílusát biztosító ugyanakkor kortárs és minden kényelmi funkcióval ellátott otthon felépítése volt.

A hely kiválasztása döntően befolyásolta mind a felhasznált anyagokat, mind az épület struktúráját is. A terep adottságainak - fákkal sűrűn benőtt meredek hegyoldal - köszönhető az az illúzió, mintha az egész építmény a lombkoronák magasságából, mint egyfajta luxus-magasles tekintene le az erdő lakóira, ami ha a felső szintről beszélünk igaz is.

Oshatz nem fukarkodott a méretekkel sem. A Tree House teljes területe 3300 négyzetméter, melyből konkrétan a hasznos lakóterület 500 négyzetméteren terpeszkedik az erdő fölé. A környezetébe zseniális módon integrált organikus rezidencia, a természettel való szimbióta létforma tökéletes példája.

 

via: apartmenttherapy, ritholz

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr422086035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása