Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Jean Paul Gaultier fészke Párizsban

Jean Paul Gaultier fészke Párizsban

2010. május 26. - Mocca

Ebben a nagy rovatalapítási tűzben mi is rádobunk akkor egy újabb adag rőzsét, annak reményében, hogy szívesen fogja majd mindenki kóstolgatni, amit kisütünk. Sokat gondolkodtam vajon milyen címmel indítsuk útjára új sorozatunkat, aztán bevillant egy mindenki által ismert régi magyar mondás a tollakról meg a madarakról. Ezért aztán a „Madarat tolláról” címet adtuk az új rovatnak, ami ebben a kontextusban valóban frappánsnak tűnik.

Elsőként a divat világának koronázatlan fenegyerekéhez, Jean Paul Gaultier-hez ugrunk be egy ház és enteriőr mustra erejéig. Az Eiffel-torony lábánál található házon - ami egyben a mogul főhadiszállása is - kívül-belül, minden ízében ott található a mester kézjegye.

Az 5000 m2 összesen hét emeletet, egy monumentális lépcsősort, egy 380m2 (60 méter hosszú, 14 méter széles és maximum 11 méter magas!) báltermet és apartmanokat, valamint egy belső kertet foglal magába. Az épületet 1912-ben egy korabeli emberbaráti társaság, a „l’Avenir du Prolétariat” építtette.

Állaga az elmúlt évtizedek alatt azonban meglehetősen leromlott, ezért Gaultier az egész épületet felújítatta, a grandiózus munkákat a Moatti és Rivière cégre bízva. A teljes felújítás 7,3 millió euróba fájt. Furcsa egyébként, de tény, hogy egy ilyen gyönyörű épület nem szerepel a párizsi műemlékvédelmi hivatal védett épületeinek listáján.

A legendás csíkok - amik egyben Gaultier névjegyei is - markánsan meghatározzák az épület legfelső szintjén elhelyezkedő privát apartman belső tereit.

A szinte mindent elborító vonalorgiát egyedül a néhol sztreccs anyaggal bevont falak, a púderszínű babahálószoba és a Szumátra esőerdőit az ötödik emeletre manifesztáló buja tetőkert próbálja kiegyensúlyozni.

A képek alapján nekem egy őrült divatcézár erősen fetisizált monokróm, de mindenképpen extravagáns ámokfutása az, ami elsőre eszembe jut.

via: materialicious, great-apartment-paris

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr492032881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása