Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Szállodamustra – Alila Villas Uluwatu, Bali

Szállodamustra – Alila Villas Uluwatu, Bali

2010. május 18. - Darqo

Elegem van az enyhe télből, ezért ha csak gondolatban, de pár perc erejéig meginvitálom az olvasókat, hogy eltöltsünk egy kis időt az indonéz Bali szigetének drámai déli szikláin fekvő Alila Villas Uluwatu design hotelban. A Bukit félsziget száraz szavannai táján található 84 kisebb-nagyobb villából álló komplexum a WOHA díjnyertes Szingapúri építészeti cég tervei alapján készült.

A „kisebb” szó persze csak átvitt értelemben értendő, hiszen a hotel területén a legkisebb egy hálószobás villa medencével 291 négyzetméteren terül el. Ebből 52 darab foglal helyet, de persze van enné nagyobb, például 2 darab két hálószobás villa medencével (582 nm), 5 darab három hálószobás sziklaszéli villa medencével (2000-3000 nm), és 25 darab három hálószobás domboldali villa medencével (2000-3000 nm), amelyek mindegyike a luxus design és életmód elemeit viseli magán.

A villák enteriőrjére jellemző az a kijelentés, hogy harmóniában van a természettel. Mindenhol fa, kő, rattan és víz, ami hatásosan fokozza a természet közelségét. A nyitott terek, a különleges lávakőzetből és bambuszból készült lapos tetők kialakítása lehetővé teszi a lágy tengeri szellő folyamatos körforgását az összes helyiségben. A szolgáltatások közé tartozik a 24 órás szobaszerviz, 24 órás edzőterem és jógaoktatás, a Spa Alila használata 5 különböző „kezelővillában”. Ha a saját medencénk nem elég még rendelkezésre áll egy 50 méteres medence is, de könyvtár, galéria és éttermek is fokozzák a jó hangulatot, ahol Stefan Szijta séf szolgáltat finomabbnál finomabb kortárs nyugati, illetve tradicionális helyi ételeket, továbbá ezek ötvözetét.

A WOHA büszkén emeli ki, hogy az Alila a legfontosabb környezetvédelmi szempontok alapján készült el, különösen odafigyelve a helyi madár-és állatvilágra, a helyben található anyagok felhasználására, a szürke víz újrahasznosítására, de a medencék fűtése is a természetes hőenergia alkalmazásával történik, illetve sós vízzel töltötték fel, hogy csak néhányat említsek a fontosabb intézkedések közül. És hogy mennyibe fáj ez egy odalátogatónak? A legolcsóbb csomag igénybevételével egy főre, egy éjszakára medencés, egy szobás villában minimum 550 dollárt kell kicsengetni…

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr262012570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása