Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Szállodamustra - Ikies, Santorini

Szállodamustra - Ikies, Santorini

2010. május 15. - Darqo

Most, hogy helyenként egy havi átlagnak megfelelő csapadékot jósolnak a hétvégére a fagyos szentek jóvoltából, függetlenül a görög válságtól egy olyan hotel bemutatására kerül sor, ami a végtelenül lenyűgöző szigetre, Santorini kalauzolja el az olvasót. Pár évvel ezelőtt volt szerencsém megtapasztalni a görög mentalitást és vendégszeretetet, ami olyan mértékben borult rám a magyar valóság után, amibe nem lehetett nem azonnal beleszeretni. Válság ide vagy oda, a görögök kitüntetett helyen szerepelnek a szívemben és most, hogy rátaláltam Santorini egyik luxus ékkövére muszáj mások érdeklődését is felkeltenem iránta.

Ellentétben a turisztikailag fertőzött tájakkal, a Kikládok legdélebbi szigete Santorini -amit a kontrasztok szigeteként is szoktak emlegetni-, látszólag még mindig érintetlennek tűnik fehér hegyeivel, láva-strandjaival és mélykék tengerével. Korfui nyaralásom alkalmával döbbentett meg a helyiek tapasztalatai és saját szembesülésem a ténnyel, hogy mennyire kevés turista nyaral ezeken gyöngyszemnek számító szigeteken, amit a mostani válság valószínűleg még jobban befolyásol.

Santorini ékköve az Ikies. A hagyományos házaiban található szálloda magasan a szigetcsoport tetején ül az Oia nevű faluban. Az Ikies házak külön stúdiókra vannak osztva egy hálószobával, tetőtéri szobával és lakosztállyal. Minden szállásnak saját érdekes nevet adtak – amik feltehetően a helyi foglalkozásokon alapszanak – például a kézműves, hajós, gyűjtő és régész.

A tizenegy luxus lakás faragott horzsakőből készült, így az őket körülvevő többi épülettel harmóniában válhatnak úgymond „hagyományos házakká”. A tradicionális, szikrázóan fehér falak, a bájos, kék ablakok, tetők és redőnyök témája hipnotikus hatást kelt. Az Ikies kibővített terei, a jakuzzik és medencék gondos kidolgozása még tökéletesebbé teszi Oia híres naplementéjét. A különböző típusú lakosztályok mellett a professzionális szolgáltatások teszik intim, belsőséges hangulatú szálláshellyé a pazar környezetben található hotelt, ahol a júniusi időpontokban 275-1300 euró között mozognak az árak 2 fő részére 7 nap 6 éjszakára.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr142004750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása