Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Júlia, a szuperklub

Júlia, a szuperklub

2010. május 13. - Darqo

Szereted a mozaikot? Ha a válasz igen, akkor valószínűleg élvezni fogod a Juliet Supperclub enteriőrjét, amennyiben esetleg New York-ba visz életed kifürkészhetetlen útja. A mozaik több mint 1000 éves múltra tekint vissza, így nem csoda, hogy ezt a tradicionális megoldást választották a belső terek feldíszítésére. A díszítőművészet legrégebbi formája délről terjeszkedett és már az ókori Görögországban is művelték. Bárki néz rá egy ilyen elkészített alkotásra biztos, hogy nem a fagyos északi népek jutnak eszébe róla, sokkal inkább egyfajta mediterrán hangulat keríti hatalmába az embert. (Egy kis plusz infó, hogy a mozaik szó a görög muszeion szóból eredeztetett latin opus musivum (múzsákhoz közelálló) kifejezésből származik.)

Nem meglepő módon a tavaly év végén megnyitott Juliet Supperclub ezt a technikát alkalmazva teremtett laza, forró hangulatot a mérhetetlen felhőkarcolódzsungelben. Enyhén túlzásnak is tűnhet, hogy jóformán mást sem lát az ember a Nyugat-Chelsea területén található klub belsejében, mint apró, színes kockákat mindenhol, de ez semmiképpen sem vesz el a hely értékéből, melynek elegáns, fényűző, szexi és alaposan csillogó kialakításáért a Bluarch Architecture + Interiors a felelős.

Nem csak elkészítésében, de üzemeltetésben és a tulajdonlásban is nagy nevek vesznek részt. Todd English híres szakács 15. étterme nyílt meg ezen a helyen, ahol természetesen mediterrán fogásokból válogathat az éhes odalátogató, illetve a Júlia az egyike annak a három étteremnem / éjszakai szórakozóhelynek, ahol mágnás Jon Bakshi (Jon B.) jelenleg a partner (Másik kettő szórakozóhelye -a Greenhouse- közül az egyik ugyancsak New York-ban, a másik a floridai Hallandale Beach-en tobzódik a luxusban, ugyancsak a Bluarch bábáskodásával).

Ha valaki megteheti az olvasók közül, látogasson el Júliába és írjon nekünk élménybeszámolót, ha pedig ezek után kedvet kaptatok a mozaikkészítéshez ebben a cikkben pár fortélyt el is sajátíthattok.

via: The Cool Hunter

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr241999601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása