Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Hobbit „bungik” Dél-Tirolban

Hobbit „bungik” Dél-Tirolban

2010. április 26. - Mocca

A képek láttán azon sem lepődne meg az ember, ha hirtelen Csavardi Samu vagy Zsákos Frodó feje bukkanna elő ezekből a zsáklakokból. Pedig lenne okunk rá, hiszen ez a 11, földbe süllyesztett bungaló nem a világ másik végén van, úgy, mint Zsákfalva a Megyéből.

Dél-Tirolban, a csodás alpesi hegykoszorúkkal övezett Bolzano-ban fogják a tervek szerint átadni Olaszország és EuHobbit bungikrópa első minősített környezetbarát szállodáját. A Matteo Thun által tervezett Klima Hotel Bozen, a „holisztikus megközelítés” három pillérét (ökológia, társadalmi-kulturális szempontok, és gazdaságosság) figyelembe véve, az apartmanok teljes körű önnfenntartásához kizárólag környezetbarát technológiát fog használni.

A tervezéskor tudatosan törekedtek arra, hogy a táj és a természet évmilliók alatt kialakult állandóságát és szépségét a lehető legkisebb mértékben formálja át az építkezés. A meglehetősen zárt közösségekben élő, maguknak való hegyi emberek beleegyezését és szimpátiáját azzal is kiváltották, hogy az építőanyagokat helyi kőbányákból szállították a helyszínre, további munkalehetőséget teremtve az itt élőknek.

A meredek emelkedők lábánál kialakuló lágy, zölden hullámzó struktúrában, a természet iránti alázatot is jelképezheti, hogy a zsáklakokat védő legfelső héj, nem az építőiparban használatos anyagok felhasználásával fog megvalósulni. Az maga a föld lesz.

Még időben kezdek el most irigykedni?

via: ifitshipitshere

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr891953297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása