Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Mocca a Zöld Oromból...

Mocca a Zöld Oromból...

2010. április 15. - Mocca

 

Párizs után transzportáljuk most magunkat Hollandiába. Tervezők, ha szívnak sorozatunk következő helyszíne ugyanis Amszterdam egyik külvárosa Zaandam, ahol a Wam építészei által, minden bizonnyal egy „káfésopossütis” éjszaka utáni vicces hangulatú reggelen megálmodott tervek alapján húzták fel ezt a mesébe illő „hanzakastélykombó” hotelt.  

Az egész épület úgy néz ki, mintha egy cirkuszi trükk lenne, azzal a fix kényszerképzettel, hogy mint a kártyavár egy szeszélyes fuvallat hatására, bármelyik pillanatban összeomolhat. A hagyományos német-alföldi stílusban felépült 12 emeletes zöldormos épület  (hi Anne !), olyan benyomást kelt -bennem- mintha eredetileg csak három szintesre tervezték volna, aztán az építész pár lépést hátrébb lépve a jobb rálátás kedvéért, hirtelen ötlettől vezérelve ráhajított volna még kettőt...majd hármat...így dobálózva addig, amíg ki nem jött a tizenkettő. Zandam egészen idáig két, az emberiség fennmaradása szempontjából meghatározó dologról volt híres. A keksz és kakaó gyártásról, valamint arról, hogy Európa első Mekijét is itt nyitották meg. Biztos vagyok benne, hogy ezzel az elképesztő épülettel tovább fogják fényesíteni -jogosan- ezt a dicső hírnevet.

Az emberi szem nehezen fogadja be ezt a látványt, viszont minél többször pislant rá, annál inkább kezd elfogadhatóbbá válni, egészen addig, amíg visszavonhatatlanul, ahogyan én, bele nem szeret. Azokról a manzárdokról ott legfelül meg nem is beszélve... 

via: archdaily, mimoa, e-architect

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr391923909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása