Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Mesés enteriőrök

Mesés enteriőrök

2010. április 15. - Darqo

A gyerekszobák berendezése sokkal inkább előhozza belőlünk a naivitást, mint gondolnánk. Nekik, a gyerekeknek akarunk kuckót, barátságos, szerethető enteriőrt berendezni, mégis saját fantáziánkra kell hagyatkozni. Nagy gyerekek vagyunk és hajlamosak vagyunk mindezt elfeledni, nekik tulajdonítani a képességet, hiszen ők gyerekek, mi meg felnőttek vagyunk. Hogy örüljenek, kis színes apróságokkal, bútorokkal, falakkal zsúfoljuk tele a szobát, miközben magunk választunk a lehetőségek közül. Mi éljük ki gyermeki vágyainkat, kicsit magunknak is csináljuk; úgy, ahogy mi jól éreznénk magunkat benne. A lakás többi része persze már konzervatívabb értékekkel bír, bizonyítva a külvilág felé, hogy érett felnőttek vagyunk…pedig nem.

Vannak olyanok, akik felülemelkedve minden ítéleten bevállalják naivitásukat, az ő lakásaik jól tükrözik ezt az ambivalenciát, a többiek pedig rácsodálkoznak, sokan talán még irigykednek is a szabadelvűség láttán. A lakásunk rólunk beszél és mindegy, hogy mit mutatunk a külvilágnak rajta keresztül, de ha csak apró nüanszokban is, érdemes néha bevállalni gyermeki énünk megnyilvánulását.

Biztos sokan emlékeznek Tove Jansson svéd–finn írónő Múminjára és nagyjából be tudják azonosítani a történet alapján, hogy milyen környezetben élte mindennapját a kis család Múminvölgyben. Na, ehhez hasonló környezetet álmodott meg az orosz tervezőnő Maria Yasko egy családi szórakoztató központba. A mesebeli enteriőr azonban bármelyik gyerekszobát különlegessé teheti a történet ismerete nélkül is.


És ha már a mesés, fura, illetve őrült lakásbelsőknél tartunk itt érdemes megemlíteni lassan külső tudósítónkká váló Airnold legújabb felfedezését a -természetesen- Japán Reversible Destiny Lofts lakásokat, melyet 2006-ban készítettek el az építészek, Shusaku Arakawa és Madeline Gins, valóban őrült megoldásokat felvonultatva. Kedvencem a beüvegezett erkélyen (?) található vécé…Nos, ezek után érdekes kérdés, hogy vajon mi magyarok mennyire lennénk bevállalósak az ilyen mesebeli vagy extrém megoldásokkal kapcsolatban?

via: Beautiful Life, Izismile

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr291923437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása