Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Zöldell az erkély a tizediken

Zöldell az erkély a tizediken

2010. április 12. - Darqo

Két kedves olvasónk is megajándékozott minket a napokban élménybeszámolójával és egyikük képekkel is zöldellő erkélyükről.

Itthon egyelőre a politika sokkal fontosabb bármilyen témánál, a sok fanyalgó ellenvélemény, miszerint nálunk nem olyan a klíma, atkacsalogató, gusztustalan, pollenfészek és még gondozni is kell a virágokat enyhén szólva is tipikus magyar hozzáállás…Ez megy, ez működik és csak elvétve lehet találni virágzó balkonokat. Lehet vita arról, hogy tényleg annyira nehéz feladatról van-e szó, amiben télikertet kell építeni a növényeknek vagy egyszerűen be lehet vinni a szobába a polcokra az évelő fajtákat, de tartom magam ahhoz, hogy elsősorban hozzáállás kérdése az egész. Inkább nézzük a szürke vagy koszos házfalakat és ahogy „number 13” nevű kommentelőnk tökéletesen megragadta:

„Számtalan banánosládán, kimustrált hűtőszekrényen, rozzant politúros szekrényen, elaggott konyhabútoron és kerékpáron alapuló installáció látható városszerte. Tessék nyitott szemmel járni, és a modern városi művészetnek ezen egyedi és utánozhatatlan alkotásait is értékelni.”


Elsőként Zsuzsa véleményét osztanánk meg, amivel teljes mértékben egyet tudunk érteni!

„A honlapotokon láttam egy blogot az erkélyek, és azok virágoztatásáról! Ehhez szeretnék hozzászólni, miszerint valóban nem olcsó mulatság, de azért nem lehetetlen felvirágoztatni az erkélyeket! A baj az, hogy a szomszédok, vagy irigységből, vagy nem tudom miért, nem igazán díjazzák, legalább is az enyémet nem, pedig gyönyörű volt, és rengetegen megcsodálták az utcáról, és megjegyezték, hogy más is rakhatna ki legalább ha csak egy vázányit, már mennyivel szebb lenne….következő évben az irigy szomszédok (leginkább öregek hihihi) versengeni kezdtek, hogy kinek mennyi virág van kint az erkélyén! Tehát el lehet érni, hogy virágos legyen az erkély, csak kitartás kell, a rosszindulatú támadásokkal szemben!!! A baj az, hogy tényleg a politika az első, pedig előbb otthon kéne rendet tenni, leginkább a lelkünkben, és akkor mindjárt szebb lenne minden. A virágok pedig igen sok szépet, és kellemes élményt nyújtanak. A virágok szépek, akárhol is legyenek!!! Tessék foglalkozni a környezetünk szépítésével, csinosításával, akár pár szál virággal is már el lehet kezdeni!!! Éljenek a virágok! Ja, és persze, aki a virágot szereti rossz ember nem lehet!!! Remélem eljut ez a kis vélemény oda, ahova szántam, mert a honlapon nem tudtam hozzászólni, csak, ha regisztrálok……Szép napot, hetet, nyarat, és virágos jó kedvet mindenkinek!!”


Másik kedves olvasónk Ágnes véleménye mellett még képekkel is megörvendeztetett, érdemes ellátogatni kreatív műhelyébe.

„Bár nincsen kiírva semmi verseny, szerintem nem pénz kérdése első sorban a balkon, mint olyan. Mi a tizediken csináltunk ilyen hangulatot évek alatt. Nyaranta esténként rosé fröccs társaságában grillezünk a kis ülős sublóton, általában szerb kajákat, és hadd ne mondjam, a kilátásunk gyönyörű: a szegedi dóm, zsinagóga, hidak éjjel. A növények egyébként évelők, télen szobában sínylődnek, idén egy muskátlit újítottam be. Tavaly anyósomnak egy kiselejtezett vessző kosárba ültettem 3-4 évelő növényt, közepébe egy kerámia békát raktam, nagyon tutin nézett ki, és kijött 2500 forintból. Ha majd megtalálom róla a képeket, felrakom azokat is a blogra.”

Ágnesék erkélye:

Mindkettőjüknek köszönjük és továbbra is biztatunk mindenkit, küldjön élménybeszámolót és képeket a Zöld Balkon témában a "manzardcafe@gmail.com" címre, hátha beindul valami pozitív változás!

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr391915556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása