Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Dühös vagyok...frissítés április 12. - Játékszabály

Dühös vagyok...frissítés április 12. - Játékszabály

2010. április 11. - Darqo

2010.04.11.

Elnézést mindenkitől a durva hangnemért, de annyira dühítő a jó mélyen berögzült tipikus magyar rosszindulat, az hogy csípőből a legrosszabbat feltételezik mindenről... Sajnálom, de hányni tudnék a hátulról jövő támadástól, ami a Manzárd Café-t érte a mai este folyamán, amikor is a számomra idáig ismeretlen ITcafe feltett oldalára egy hírt, miszerint az IKEA játékot játszó oldalak mind csak az adathalászatról szólnak. Oldalukon minket, mint egy rossz példát említenek, játékunk képét is kitéve, amitől óva intik az embereket. FELHÁBORÍTÓ, hogy előzetes informálódás nélkül ilyen formában rontják oldalunk jó hírét. El sem tudom képzelni, hogy hogyan születik meg valakinek a fejében egy olyan oldal láttán, ahol a szerkesztők érezhetően jó szívvel és örömből blogolnak csaknem 300 posztot megírva, hogy bármilyen hátsó szándék vezérli őket, amikor egy játékot meghirdetnek...

Csípőből azt kell feltételezni, hogy csak adatokért indít az ember egy internetes naplót vagy egy rajongói profilt a Facebookon? És olyan okostojás kommentekre kell válaszolnia, és megvédenie magát, ahol azzal vádolják az embert (az adathalászat fogalmának ismerete nélkül), hogy "elektronikus elérhetőségekre megyünk rá", amikor elindítottuk a Facebookos játékot? Tényleg, ezek szerint minden rajongói profil adathalászatról szól? Valóban ennyire buták, rosszindulatúak vagyunk? Valóban ennyire félresiklott ez az ország? Valóban mindenki csak rossz lehet? Valóban minden kezdeményezés, játék és lehetőség mögé először a rosszat kell feltételezni? Kiemelve a blogunkat, mint egy trófeát, amit rajtakaptak az adathalászaton... Meg kell alázni? A hitelét kell rontani, mert akkor saját keserű sorsunkban talmi örömöt érezhetünk? Vesszen a szomszéd tehene is? Ez a magyar mentalitás? Ha valaki cikkíróként nem jár utána egy kicsit sem a témának, akkor hogyan végzi a munkáját? Ő hitelesnek meri nevezni magát? 

Minden idáig csatlakozott tagot biztosítunk afelől, hogy a mi játékunk NEM adathalászatról szól, saját pénzünkből spóroljuk össze (by the way) munkanélküliként a 10.000, illetve az 5.000.-Ft-ot, mindezt valóban azért, mert szeretnénk, ha minél több rendszeres olvasónk lenne...semmi más nem vezérel, csak az öröm, ami abból fakad, hogy látjuk, csatlakoznak...és igen, valóban szeretnénk ezt meghálálni azoknak, akik "rajongók" lesznek...Lehet, hogy furcsa és hihetetlen ez sok ember számára, de azt hiszem emiatt nem nekünk kell elgondolkodni, hanem azoknak kell magukba nézni, akik vádolnak!

Az összespórolt pénzből személyesen fogjuk megvásárolni a vásárlási utalványt  az Ikeában... ezt fogjuk kisorsolni a tagok között. Miután az fáj az ITcafe kommentelőjének, hogy "biztos rosszhiszeműen fogjuk felhasználni a nyertesek adatait, e-mail címét", mindenkit biztosíthatunk afelől, hogy az ADATOK TÖRLÉSRE KERÜLNEK A JÁTÉK VÉGEZTÉVEL, AZT HARMADIK SZEMÉLY RÉSZÉRE NEM ADJUK KI!  De meg sem fordult a fejünkben... Ismét hangsúlyozzuk, mikor kitaláltuk a játékot a jóhiszeműség vezérelt, örömből hirdettük meg, mert valójában csak annyit szerettünk volna, ha minél több olvasónk van...Rémálmaimban nem gondoltam volna, hogy egyszer a design témája helyett ilyen szövegek fogalmazgatásával kell töltenem az időt...

Minimum egy bocsánatkérést várunk az oldaltól...

2010.04.11.


UPDATE 2010.04.12.: Megkeresésünkre Dajkó Pál, a fenti linken található cikk írója egy kedves gesztus keretén belül mekövette a Manzárd Café-t, amit köszönettel vettünk és elfogadunk. Fontos megemlítenünk ismét, hogy csak a jó szándék vezérelt minket, az elkövetett hibákat -melyeket új, ponosító írásában közöl- javítani fogjuk és úgy gondoljuk, hogy a cikkében olvasható emberi hangnem, segítő szándék sokkal célravezetőbb, mint bármilyen vádaskodás. Hozzánk egészen a posztjuk megjelenéséig nem jutott el az információ, miszerint pont az Ikea vásárlási utalványaival élnek vissza ilyen formán. Azért választottuk ezt a céget, mivel design blog lévén az ő általuk forgalmazott termékeket éreztük a leginkább profilunkba illőnek, illetve a vásárlók által is kedvelt cégnek. Változtatni ezen most már nem szeretnénk, ezek szerint mi leszünk az elsők (?), akik valóban odaajándékozzák majd az utalványt. A Facebook profilon belül küldhető oldal ajánlásra ösztönző játék (5.000.-Ft-os utalvány) keretén belül kért nevek csak a számszerűség miatt fontosak (remélhetőleg egyik tagunk sem feltételezi, hogy visszaélés miatt fogalmaztuk meg ilyen formában a játékot), valóban a legtöbb új tagot hozó rajongónak szeretnénk odaadni a nyereményt, a tőlük email-ben kapott neveket (semmilyen más adatot nem kértünk, de nem is láthatunk, mivel nem személyes ismerőseink) nem fogjuk másra felhasználni és nem fogjuk harmadik személy részére kiadni. A játékostól kapott -neveket tartalmazó- email-t a játék végén töröljük.


A következő kép (írás) még a korrigálás előtti cikkből való (2010.04.11.): 


Az új cikk (2010.04.12.):

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr81913302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása