Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Elborult zsenik, ha játszanak...

Elborult zsenik, ha játszanak...

2010. április 10. - Mocca

A „da-bu-di-bu-da” cukiságok után remélem, még nem késő a figyelmeztetés, hogy ez a hétvége sem lesz nálunk itt a Manzárd Café-n átlagos. Mivel a politika ezekben a napokban várhatóan dölyfösen magához fogja kaparintani az emberek mindennapjainak drága perceit, óráit, mi megpróbálunk a magunk eszközeivel ezen enyhíteni egy kicsit. Ez tulajdonképpen nem jelent mást, mint azt, hogy az eddigieknél is könnyedebb és remélhetőleg ütősebb témákkal próbáljuk meg az ádáz politikai csatározásoktól megcsömörlött, vagy éppen a választási izgalmak közepette körmükön izgatottan csámcsogó emberek feszültségét oldani.

Ennek szellemében itt is van egy hálás téma, a steampunk. Végigmustrálva a képeket most sem tudom eldönteni, hogy „love or hate”, egy viszont stabil: ezek a bizarr bigyók és kütyük biztosan nem szürke, átlagos elmék szülöttei. Más dimenziók ezek...

Három mester, három téma. A legkisebb közös többszörös a steampunk!

Elsőként a belga Stephane Halleux, aki kezdetben animációs filmek illusztrátoraként dolgozott, és mindössze hét éve lett szerelmese ennek a műfajnak. A bőr-fém-fa-rost kombinációiból készült robotszerű kütyük méretére a „családi fotó” alapján következtethetünk.


Szemezgetés az elképesztő kollekcióból:

Számtalan u-vé-zsé kategóriás hálivúdi horror vagy korabeli képregény szereplői köszönhetnek vissza ismerősként az Insect Lab és vezetője Mike Libby teremtményiben. Az ezekben a művekben általában szörnyen gonosz, a földet megszálló idegen robo-bug lényekként aposztrofált óriás pókok-darazsak-szitakötők szelídebb manifesztációi potom 600-2500 dollárért akár lakásunk hasznos kiegészítői is lehetnek, mondjuk „anyósriasztóként” egészen kiválóan funkcionálhat…(Anyósoktól utólag is bocsánatot kérünk!)

A teljesség igénye nélkül néhány kedves darab:

És végül de nem utolsósorban az elborult zsenitrió harmadik tagja Daniel Proulx, Kanadából. Ékszereinek egyik meghatározó motívuma a szemgolyó, ami annyira élethű, hogy azon az oldalon, ahol ezek a gyönyörűségek megvásárolhatók 40-1300 dollár közötti áron, az érdeklődő kuncsaftok figyelmét külön fel is hívják arra, hogy a szemek nem valódiak, hanem állatpreparáláshoz használt üvegszemek.

via: Beautiful Life

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr951910008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása