Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

e Cobra Sinthesya

e Cobra Sinthesya

2010. április 08. - Mocca

Fél napja azon töprengek, vajon melyik filmből ismerős ez az óriás, spóra szerű idegen...a barátságos életforma bolygónkra került példánya, a Dar'c Studio új lámpa koncepciója.

A két fiatal olasz, a ma már - hál'istennek - zsigeri szinten is berögződött ökotudatos alapelv mentén haladt a tervezés első fázisaitól kezdve. A természetben mindenhol jelenlévő fotoszintézis /chlorophyllous photosynthesis/ csodálatos mechanizmusa szolgáltatta az alapötletet, és innen kapta a Sinthesya fantázianevet is.

 

A támadó kobrára hasonlító lámpa lapos fejének külső felülete a fotovoltaikus elemek segítségével áramot generál, amit a fej belső felületén elhelyezkedő LED lámpák meglepően nagy intenzitású fénnyé alakítanak át. Amikor nincs használatban, a Sinthesya szinte szégyenlősen hajtja le fejét, amint azonban bekapcsoljuk, egy apró motor segítségével nyomban „szemkontaktba” lép velünk és várja utasításainkat.

A lámpát belső és külső használatra tervezték, természetesen vízálló, így akár egy „számmörnájtparti” abszolút szpész díszletekeként is funkcionálhat.

Ha valakinek van egy épkézláb tippje, hogy mire emlékeztet, kérem ossza meg velem egy kommentben. Előre is köszönve mindenkinek, hogy nem fog több álmatlan éjszakát okozni ez a dilemma...

via: behance

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr211903947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása