Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Akciózik a BüdiPest

Akciózik a BüdiPest

2010. április 07. - Darqo

Pár hete találkoztam a Facebookon a címben szereplő kezdeményezéssel, mely jó ügyet szolgál. Akkor írtam az oldal készítőinek, hogy szívesen támogatnánk őket azzal, hogy írunk róluk itt a blogon. Válaszukban arról tájékoztattak, hogy akkor látják értelmét egy kölcsönös híradásnak egymásról, ha készülőben van valami tényleges kezdeményezés. Eljött az idő, és mi is szeretnénk szót ejteni az eseményről, hogy minél többen csatlakozhassanak magához az oldalhoz, illetve a Föld Napja előtt megtartott flashmob-szerű összejövetelhez.

A BüdiPest szervezői így írnak magukról:

„Csatlakozz, ha zavar a SZMOG, a városi rossz levegő, és hajlandó is vagy tenni azért, hogy a városod és a tüdőd tisztább legyen! Célunk a figyelemfelkeltés, a média szmog-kommunikációjának drasztikusan új alapokra helyezése, ezáltal a szmog-megelőző rendelkezések végrehajtásának számonkérése. Mindezt egy mindig duplázódó létszámú akciósorozattal érjük el, amin láthatóvá varázsoljuk a halálosan mérgező SZMOG-ot, hogy végre igazi elrettentő példa lehessen! Ha legalább 2000-en jelentkeztek, beindítjuk első látványos, SZMOG-ellenes, szabad levegőért küzdő akciónkat! Kíváncsi vagy? Csatlakozz!”

És a felhívás maga:

Április 21-én, a Föld Napja előestéjén a BüdiPest Akciócsoport megtartja a légszennyezés ellen indított küzdelmének első nyilvános akcióját a Blaha Lujza téren. A flashmob-szerű eseményen megpróbáljuk láthatóvá varázsolni a halálosan mérgező légszennyezést kétezer darab SZMOG feliratú, SZMOG-gal töltött fekete léggömb segítségével.

Csatlakozz Te is, számítunk Rád!

  • Helyszín: Blaha Lujza tér
  • Időpont: 2010. április 21, szerda.
  • Gyülekezés: 18.00.
  • Lufifújás: 18.30.

Tennivalóid nagyon egyszerűek:

1. Jelentkezz az eseményre, ha tényleg szeretnél és nagy valószínűséggel el is tudsz majd jönni. Az akciót csak akkor tartjuk meg, ha elegen leszünk!

2. Szervezd be a barátaidat is, szólj a családtagoknak, ismerősöknek, főnöknek, beosztottnak. Minél többen vagyunk, annál erősebbek és látványosabbak leszünk!

3. Az eseményre hozz magaddal egy méter zsineget, a helyszínen pedig 18:00-tól keresd a lufiosztó embereket szmogos fekete lufiért.

4. 18:30-kor közös vezényszóra, egy jó nagy szmogos levegővétellel fújd fel a lufidat és köss rá csomót. Amint láthatóvá tetted a veszélyesen szennyezett levegőcsomagot, engedd szabadjára a városban vagy próbáld kikötni egy látható helyre.

5. Menj haza eggyel vidámabban, mint ahogy jöttél és készülj a másnapi Föld Napjára. Nyilatkozz a médiának, írj a szmogról cikket, zeneművet, regényt, blogot, mézeskalácsot és tudatosodj, még ha ijesztő is – vagy talán pont azért. Figyeld minden levegővételed és változtass!

6. Jelentkezz a következő eseményre, ahol kétszer annyian leszünk egy másfajta akcióval!

Fontos: Ha úgy adódik, a légszennyel töltött léggömbök hadd járják be saját útjukat szerte a városban, társadalmi célú hirdetésként hírül adva, hogy a SZMOG, a PM10 és a sok veszélyes szennyezőanyag mindenütt jelen van. Ugyanakkor a kidurrant lufik összeszedésében aktívan vegyél részt te is, hogy az általunk okozott szennyezés a lehető legkevesebb legyen. Köszönjük!

Továbbá néhány fontos kérdés, illetve válasz a félreértéseket elkerülendő:

K.: Az amolyan szimbolikus felfújás?

V.: Nem szeretnénk reptetni, nem a cél, hogy elrepüljenek, hanem, hogy rövid életükre a város részévé váljanak.

K.: Csak nekem fura, hogy szemeteléssel kampányoltok a tiszta levegőért? A lufi anyagát tekintve nem környezetbarát, arról nem is beszélve h így felfújva és „elengedve”, a szél görgeti végig az utakon, eléggé balesetveszélyes is.

V.: Ma már követelmény, hogy minden lufi záros határidőn biológiailag lebomló legyen, illetve a helyszínen kidurrantakat egyből össze is szedjük.

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr721901036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása