Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Plant-o-Bot, a zöld robo-gyerek

Plant-o-Bot, a zöld robo-gyerek

2010. április 01. - Mocca

Amikor egyszer Dr. Susan Calvin-t megkérdezték arról, hogy egy ember és egy robot sokban különbözik-e egymástól azt felelte:

Nos, ezt a véleményt erősítheti, ha egyszer koncepcióból valósággá válik, a Plan-o-Bot nevű robot. Tervezője Bharoto Yekti, aki a Mascot Design Competition for Central Park jakartai eredményhirdetésén ötletével a második helyezést nyerte el.

Plant-o-Bot, a kis humanoid robot testén növények élnek, melyek állapota nyomon követhető a mellkasban figyelő vitalitásmérőn. Amikor a kis növények jól érzik magukat, a kijelző vidám zöld színű, amikor azonban az energiamérő bajt észlel, vészjelzésként rögtön pirosra vált.
Az apró palántaőr további hasznos funkciója, hogy karjaira három különböző modult, egy metszőollót, kultivátort és természetesen egy öntöző berendezést lehet csatlakoztatni.

Yekti abban bízik (hozzáteszem én is), hogy lesz olyan gyártó, aki koncepcióját felkarolja, és a nem túl távoli jövőben minden háztartásban ott fog serénykedni a házi növénykék körül egy ilyen jóképű robotgyerek.

via: Behance

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr451887579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása