Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Vasárnapi Instant 12. hét

Vasárnapi Instant 12. hét

2010. március 28. - Mocca

 

Kritikus a közép-afrikai gorillák helyzete – Kritikus helyzetbe kerültek a közép-afrikai gorillák az illegális fakitermelés, bányászat és vadászat következtében – figyelmeztet az ENSZ és az Interpol közösen kiadott jelentésében.

Szexellenes erdőirtás – Hatazer fát vágtak ki Nagy-Britanniában, hogy ne szolgálhassanak alkalmi szexhelyül egy autóút mentén.

Füstbe ment a cápahalászat korlátozásának terve – Japán mögé felsorakozott a halászatot elsősorban ösztönző uszonykereskedelem többi haszonélvezője: Kína, Indonézia és más államok is. Érvelésük lényege az volt, hogy a kereskedelem korlátozása érzékenyen érintené a szegény part-menti országok gazdaságát, ezenkívül nehéz is lenne végrehajtani őket.

Zöld Építés Konferencia – A Zöld Építés Konferencia a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (Hungary Green Building Council, HuGBC) szakmai rendezvénye, a Build Green Central & Eastern Europe kétnapos nemzetközi konferencia kísérő programja, mely a hazai környezettudatos építés lehetőségeire fókuszál.

PLUSZ ENERGIA-HÁZ – a jövő háza – Egy prototípus épületet hoztak létre, amely egy jövőbe mutató építési módot mutat be. A német Közlekedési, Építési és Városfejlesztési Minisztérium egy kutatási objektumként hozta létre a PLUSZ ENERGIA Házat, építészekkel, és a Darmstadti Műszaki Egyetemmel együttműködve.

3 250 000 Ft támogatás passzívházra, ZBR Klímabarát Otthon pályázat – A pályázatokat 2010. október 30-ig folyamatosan be lehet nyújtani, hacsak nem merül ki addig a 2 milliárdos keret és a környezetvédelmi miniszter emiatt másképp nem rendelkezik. Természetes személyek is pályázhatnak.

Átadták! Interaktív szökőkút a Szabadság téren –  A projekt lényege egy interaktív vízfallal körbehatárolt térrész, vízkocka létrehozása.

 

A design gyomrába a szívén át vezet az út – Minden jel arra mutat, hogy a számtalan átiratot megélt „az vagy, amit megeszel mottója” egyre inkább egy hipertudatos étkezési kultúra mentén árnyalódik, amiben a molekuláris gasztronómiától kezdve az ökofarmon át, a designcukrászdákig bárhol letehetjük voksunkat.

 

via: greenfo, geographic.hu, építészfórum, passzívház-magazin, családiháztervezés, Octogon

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr11875364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása