Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Vasárnapi Instant 10.-11. hét

Vasárnapi Instant 10.-11. hét

2010. március 21. - Mocca

 

Legyen Zöldebb E-Világunk – A környezettudatosság fejlesztése áll a középpontjában a CECED Magyarország Egyesülés és az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. idei „Legyen Zöldebb E-Világunk!” kampányának, amely a Nemzetközi Energiahatékonysági Naphoz kapcsolódva az idén Szegeden indult útjára.

Nőtt az Arktiszon élő állatok száma – Összességében nőtt az Északi-sarkvidéken élő állatok száma az utóbbi 40 évben, a sarkponthoz közeli területeken azonban csökkenés mutatkozott, és egyes fajok helyzete is kritikus – derül ki egy friss kutatásból.

Greenexpo 2010 – A gumiabroncs-zsámolytól a környezetbarát robothelikopterig, Szalmaház bemutató, és kézzel fogható madárvédelem – néhány érdekesség az idei GREENEXPO-n, mely mától vasárnapig 10:00-18:00 között látogatható a Papp László Budapest Sportarénában.

Vesztett a kékúszójú tonhal és a jegesmedve – Nem sikerült betiltani az atlanti kékúszójú tonhal nemzetközi adásvételét a veszélyeztetett fajok kereskedelmét szabályozó Washingtoni Egyezmény dohai találkozóján, ami a környezetvédők másik nagy vereségét jelenti a jegesmedvetermékek kereskedelmének betiltatására tett erőfeszítések kudarca után.

Jövőkép – Valós időben tájékoztat arról, hogy mennyi energiát pazarolsz el...

Hisztéria a felmelegedés körül – A szakemberek legújabban a földi élet kialakulásában is szerepet játszó metánnal riogatják a klímaváltozás veszélyeire fogékonyakat. Azonban e gáz kapcsán kialakult felmelegedési hisztéria korántsem olyan megalapozott, mint hinnénk.

Városmarketingben erősít a 3D TV – A pénteken nyíló békéscsabai városfejlesztési kiállításon mutatkozik be először a városmarketing- és ingatlanpiaci szakma előtt a magyar fejlesztésű három dimenziós képernyő. Az iPONT többszörös díjnyertes 3D TV-je az Egyesült Államok mellett Oroszországban és a Közel-Keleten is terjeszkedik.

Az otthon szíve – Az ENSZ szerint 2050-ben várhatóan 9 milliárd ember él majd a Földön, s 74 százalékuk lesz városlakó. Tovább nő a megavárosok (több mint 10 millió lakost számláló települések) száma, ahol egyre többen osztozunk majd a rendelkezésünkre álló erőforrásokon.

Idén is lehet pályázni a Design Management Díjra – Az elmúlt években a design fogalma, eszköztára egyre szélesebb körben beépült a hazai vállalkozások és intézmények mindennapi munkájába. Ennek a folyamatnak az erősítésére, a design céltudatos, eredményes használatának ösztönzésére alapította a Magyar Formatervezési Tanács 2009-ben a Design Management Díjat.

Jön a Zöld Építés Konferencia – Április 14 -én tartják a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC) konferenciáját, középpontban környezettudatos épületfelújításokkal.

A lebegés tudománya – Létezhet-e szakrális építészet lebegés nélkül? Építészeti szempontból egy jó kortárs templomépületnek is ezzel a fizikai paradoxonnal kell megbirkóznia. Az anyag, a statika, a fizikai összetevők ellenében általában a fénnyel, az égbe törő toronnyal, a kupolával sikerülhet a kapcsolatot teremtenie ég és föld között. Kápolna épület Aucoban.

via: Greenfo, Octogon, Dvice, Hvg

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr431857270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása