Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

MonoRail kapszula, az új alternatíva

MonoRail kapszula, az új alternatíva

2010. március 18. - Mocca

A Gyűrűk Ura rendezője, Peter Jackson sem véletlenül választotta filmje forgatási helyszínéül az elképesztően gyönyörű földrajzi adottságokkal rendelkező Új-Zélandot. Ez az isten háta mögötti ország mindig ki tud állni valami újdonsággal a nagyvilág elé. Hol az Alpokat megszégyenítő csodálatos hegységeivel, hol a maori kultúra gyöngyszemeivel, hol meg az olyan innovációk, ötletek gyakorlati megvalósításában úttörő szerepet vállalva, mint a Geoffrey Barnett designer tervei alapján megépített Schweeb Monorail.

A rendszer hat éven át tartó fejlesztésének eredménye a közelmúltban egy kalandparkban átadott tesztpálya, amin maximálisan 30 mérföldes sebességgel lehet a kötöttpályás rendszeren függeszkedő, egyszemélyes kapszulákban haladni.

A Monorailt, Barnett multifunkciós felhasználásra tervezte. Alkalmazható vidámparkokban, nehezen megközelíthető erdei ösvények felett, de akár hidakat is kiválthat a két partot összekötő, folyók feletti pálya. Mindenek előtt azonban a városi kerékpáros közlekedés egyik alternatívájaként - semmiképpen sem helyette - lehetne alkalmazni az egészségünket is karbantartó, valamint a környezetet sem szennyező, emberi erővel (lábbal) meghajtott kabinokat.

via: Gajitz, igreenspot

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr471849955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása