Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Őstermelők a panelrengetegben

Őstermelők a panelrengetegben

2010. március 17. - Darqo

Igaza van azoknak az elméleteknek, melyek arról szólnak, hogy a világválság hatására a városi emberek egyre kisebb mértékben költöznek vidékre, a természetbe, inkább a természetet költöztetni be egyre-másra a városokba. Manapság már egészen kifinomult formáját tapasztalhatjuk az otthonokban, teraszokon, erkélyeken burjánzó konyhakerteknek, a belsőépítészek, lakberendezők, bútortervezők-és gyártók praktikus ötletei, kiegészítői, sőt még a technikai fejlesztések is a természet integrálásával kívánnak vásárlókat csábítani. A különböző építészeti eljárásokban már korábban megfigyelhető volt valami elmozdulás a természetközeli állapot megteremtésére, és most ennek újabb tökélyre fejlesztése jelent meg a láthatáron.

Greg Chung Whan Park designer koncepciója ötvözi az ezeréves teraszos gazdálkodást a modernkor építészeti megoldásaival. Olyan építményeket álmodott meg, melyeket a lakóépületek, lakónegyedek közelében az önfenntartás érdekében lehetne felhúzni. A monstrumok minden terasza az ősi megoldásoknak megfelelően különböző növénytermesztési folyamatoknak adna teret. Egyéni tulajdonosok, közösségek termelhetnék meg friss zöldségeiket, gyümölcseiket, amit magánfelhasználásra vagy akár értékesítésre is továbbadhatnának. Az épületek szabálytalan alakjának fontos szerepe van, hiszen annak pontos elhelyezésével a nap mozgását követve a lehető legnagyobb fénymennyiséggel táplálhatná mindenki a kiskertjét. A természetes szigetelő réteg segítené fenntartani nyáron a hűvös, télen a meleg hőmérsékletet. További előnye, hogy a kártevők nem igazán kedvelik a függőleges gazdálkodás önszabályozó struktúráját, így csökkenteni lehet a permetezést és annak káros mellékhatásait.

via: Yanko Design

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr181847604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása