Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

HamuLemezt a dohányzásra kijelölt helyekre!

HamuLemezt a dohányzásra kijelölt helyekre!

2010. március 17. - Darqo

Magyarországon minden harmadik ember dohányzik, így mi sem mehetünk el szó nélkül a mostoha téma mellett. Ember legyen a talpán, aki igazságot kíván szolgáltatni, hiszen a nemdohányzók és dohányosok egyaránt olyan érvekkel rendelkeznek, amit nagyon nehéz megdönteni. Csikk itt, csikk ott, csikk a földön, mindenhol, és hát valljuk be, igazuk van az ellenzőknek, mert szépnek éppen nem nevezhető, mint ahogy a dohányosoknak is, hiszen teletömött szemetesekbe, illetve szemetesek hiányában nem igazán lehet máshova eldobni. A passzív dohányosok védelme érdekében hozott döntések után a munkahelyi bagósok a kijelölt helyeken cigizhetnek, a nagy igyekezetben épp csak ennek kulturált formáját felejtették el megteremteni. Tudjuk, hogy a leszokás a legfontosabb, de ha már dohányzik valaki és még csak tervezi az egészségesebb életet, megkönnyítheti az életét (és persze a többi városlakóét is), ha a városokban, kijelölt dohányzóhelyeken is történnek fejlesztések.

Ezt tűzte ki célul a koreai Kang Kyeyoung, aki találmányával a hamulemezzel, illetve oszloppal kíván hozzájárulni a köz javához. Maga a lemez, illetve a különböző méretű mélyedésekkel (melyeket külön ventilációs- és légtisztító rendszerrel láttak el) feldíszített rúd terveinek kidolgozása előtt hosszasan tanulmányozták a dohányosok jól bevált szokásait, így a megfelelő mozdulatsorok kiegészítéseként kézmagasságba és lábbal a kör alakú lemez réseibe elnyomható cigicsikkek nem szennyeznék tovább a közterületeket. Az AshPlate igazán környezetbarát megoldásnak tekinthető, talán a nem dohányzók érdekeit is jobban képviselné elődeinél, így már csak arra lenne szükség, hogy az élhetőbb városok megteremtése érdekében ezek vezetői is nyissanak a téma irányába...

via: Yanko Design

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr861846415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása