Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Víztisztító felhőkarcoló segíthet Jakarta folyóin

Víztisztító felhőkarcoló segíthet Jakarta folyóin

2010. március 09. - Darqo

A 2010-es eVolo Skyscraper Competition második helyezettje az a víztisztító felhőkarcoló, melyet Rezza Rahdian, Erwin Setiawan, Ayu Diah Shanti, és Leonardus Chrisnantyo tervezett a pályázatra. A Ciliwung Recovery Projekt (CRP) keretén belül olyan koncepciót hoztak létre, ami a komplexum lakhatósága mellett a leghatékonyabb szűrőrendszereket és környezetvédelmi lehetőségeket is integrálta.

Az építmény szerkezete teljes mértékben csövekből épül fel, ami fontos szerepet tölt be a folyók megtisztításában. A második helyezett terv három komplex rendszert egyesít magába: az első kapilláris hatás révén gyűjti magába a vizet és választja külön a hulladékoktól, amit aztán műtrágyázásra lehet használni. A második kiszűri a veszélyes szennyeződéseket a vízből, hogy aztán hasznos ásványi anyagokkal feldúsítva újra visszaforgassa a folyóba. A harmadik a háztartási szennyvizet gyűjti, dolgozza föl és szűri, majd ezután küldi vissza a folyóba.

Az új ökoszisztéma szélturbinákkal, napelemekkel a tetőn teljesen önfenntartó lehetne, továbbá a nyomornegyedekben, alacsony jövedelemből élők számára is új lehetőséget biztosítana a lakhatásra és a megfelelő életszínvonal elérésére. Sajnos a Felhőkarcoló Verseny első helyezettje nem ez, hanem egy börtönváros terve lett, amiért innen is gratulálok a zsűrinek…

via: Inhabitat

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr981825525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása