Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Touch & Go, navi gyengénlátóknak

Touch & Go, navi gyengénlátóknak

2010. március 09. - Mocca

A Touch & Go egy navigációs rendszer, mellyel orosz tervezőjének, Natalia Ponomarevának részben kényszerből kellett foglalkoznia. Két évvel ezelőtt ugyanis egyik testvére egy szerencsétlen baleset következtében teljesen elveszítette a szeme világát, ez motiválta őt arra, hogy kifejlessze ezt az igen ötletes helymeghatározó rendszert. 

A készülék két részből áll: a kényelmes viseletet biztosító, kézfejen is hordható egységben az elektromágneses tekercs által generált impulzusok mágneses mezőt hoznak létre, ami a sejtszerkezetű cellákban elhelyezkedő apró vasmagokat emeli vagy süllyeszti, Braille karakterekké alakítva át viselőjének éppen aktuális pozícióját. Az információ végül a legfelső érintésérzékeny szilikon membránon tapogatható le. A felhasználók további támogatást kaphatnak a készülék másik kiegészítő egységéből, az ultrahangos adó-vevőként is funkcionáló fejhallgatóból, ami szöveges üzenet formájában közli paralel az aktuális információkat.

Szeretnénk minél előbb hírt adni arról, hogy hol és mennyiért lehet beszerezi itthon is ezt a sérült embertársaink életét nagy mértékben megkönnyítő és esélyegyenlőségüket fokozottabban biztosító berendezést.

via: Tuvie, Behance

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr561823312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása