Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egyedül a pók, ami nem tartozék...

Egyedül a pók, ami nem tartozék...

2010. március 09. - Mocca

Miután 2008 decemberében egy tragikus tűzvészben porrá égett a holland Ontwerpers Nu design cég irodája, raktárostól, számítógépestől és az összes terv dokumentációjával együtt, a két alapító, Oppewal és Silvijn Christiaan van der Velden a nulláról kezdte újra és építette fel ismét a céget, az RDM Campus részeként létesített Innovation Dock kreatív parkban. 

Egy dolog azonban továbbra sem változott, a filozófia. Továbbra is optimistán előre tekintve, nyitottan a kreativitás akár szélsőségesebb inspirációira is, de megalkuvás nélkül és következetesen képviselték azokat a tradicionális, jellegzetesen németalföldi értékeket, melyeket a nemzetközi szakmai körök nemes egyszerűséggel „holland mentalitásnak” kereszteltek el.

A tavalyi év tehát az újrakezdés éve volt. Az élet azonban nem állt meg, a közületi és a szép számú egyedi, speciális megrendeléseknek köszönhetően újra talpra tudtak állni.
Íme néhány szokatlan, meghökkentően egymásba integrált, de mindenképpen unikumnak számító darab a tavalyi kollekcióból.

Elsőként a Bright Table, ami szerintem kimondottan elegáns és szép példája a többfunkciós elvárásoknak. A dohányzóasztal, akvárium, gyümölcs tál, váza és design fényt 5 az 1-be integráló szépség fényes, fehér szálerősítésű műgyantából készült.

 

A Light Up „széklámpát” az olyan, szinte teljes sötétségben élő mélytengeri ragadozó halak inspirálták, melyek áldozatukat a fejükön lévő elektromos, világító nyúlvánnyal csalogatják magukhoz, majd ejtik el. Ha egyszer kipróbálhatom ezt a kissé morbid és formabontó, világító ülőalkalmatosságot, remélem, élve fogok kikászálódni belőle.

Következő darab a minimál Cleanroom Chair, ami kiválóan egyesíti az ergonómiai kialakítást a felhasználóbarát funkcionalitással. Használható iskolákban, várótermekben unaloműző szörfölésre, de akár távmunka végzésére is otthon kialakított irodánkban. Ez a koncepció annyira sikeres volt, hogy az egyik trendi holland designlabel a Gispen, azonnali hatállyal adoptálta saját portfóliójába.

 

Végül, de nem utolsó sorban, a hasonlóan többcélú felhasználásra alkalmas Cabinet Chair, melyre megjelenése után rögtön lecsaptak a titokban célközönségnek szánt könyvtárak. Szintén tökéletes megoldás lehet továbbá információs mobilpultként, konferenciákon vagy akár repülőtereken telepítve. Az utólagos reklamációk megelőzése és a félreértések elkerülése érdekében: az a jóvágású óriáspók, nem tartozék!

 

 

via: if it's hip

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr601825995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása