Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Sátor Torony, a földrengésálló öko-épület

Sátor Torony, a földrengésálló öko-épület

2010. március 07. - Darqo

Egy olyan időszakban, amikor a földrengésektől és az utánuk maradt pusztulástól hangos a média, úgy gondoljuk, hogy mindennél fontosabb kiemelni az rengésálló építmények fontosságát. Az OFIS Arcitecture négy évszakos sátor-tornyának koncepciója olyan megoldás lehet a földrengés sújtotta területek számára, mely a funkcionalitás mellett a kényelmi szolgáltatásokat sem hagyja figyelmen kívül.

Az örményországi Jerevánba tervezett Mercedes Benz Hotel megépítésére kiírt verseny nyertes pályázata hengeres, vulkánra hasonlító épületekből áll, melynek alacsonyabbik épületében lakások, magasabbik részében éttermek, üzletek, bevásárlóközpontok, gyógyfürdők és uszodák is megtalálhatóak lennének, természetesen a teljes körű környezetvédelmi szempontok figyelembevételével.

A rendkívül energiatakarékos Tent Tower külső hálószerű homlokzata, illetve a betonba ágyazott vezeték nélküli hűtési rendszer csökkenti az épületben a napsugárzás okozta túlzott felmelegedést, a téli időszakban pedig a meleg fenntartásában segít. Az átrium tetején elhelyezett napelemekkel pedig az egész éves energiaellátást biztosítani lehetne. Bár egyelőre a Tent Tower csak a terveken szerepel, a mostani természeti katasztrófákkal teli körülményeket figyelembe egyre több ilyen és ehhez hasonló épületre lesz szükség, hogy alkalmazkodhassunk folyamatosan változó világunkhoz…

via: Inhabitat

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr561815689

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Chiléből nem lesz második Haiti 2010.03.26. 09:31:10

Haitin az állam tehetetlensége nem csak a földrengés után súlyosbította a helyzetet, hanem okozója is volt a tragédiának. Chilében azért is kevesebb az áldozat, mert Dél-Amerika legstabilabb állama. (Fotó: AFP/Getty Images) Január 12-én 7-es erősségű...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása