Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Miapolis – a Burj Khalifa elbújhat mögötte

Miapolis – a Burj Khalifa elbújhat mögötte

2010. március 05. - Darqo

Míg a Burj Khalifa-t elkeresztelték a bolygó legmagasabb épületének, a KOBI KARP építészei és tervezői elkezdtek dolgozni azon az épületen, ami a jövőben überelheti a dubaji csodát. A tervezők már elkészítették a Miapolis felhőkarcoló terveit, amelyet a Miamiban tervezett fejlesztés keretén belül építenének meg.

A 975 méter magasra tervezett Miapolis-t az élvonalbeli fenntartható rendszerek, gyakorlatok és funkciók segítségével a „környezetbarát város a városban” elv alapján képzelték el. Amennyiben megépül, ez a struktúra lenne a legnagyobb LEED-tanúsítvánnyal is rendelkező komplexum az Egyesült Államokban.

A döbbenetes mennyiségnek számító 160 emelettel, 1000 apartmannal rendelkező öko-várost, lakóépület funkciója mellett jellemzően szórakoztatásra szánják, a mintegy 2 millió négyzetméternyi üzletével, vidámparkjával, csillagvizsgálójával, rekreációs parkjával, éttermeivel, 1 millió négyzetmétert felölelő irodáival és 792 szobás szállodájával.

A Miapolis energiaforrásainak mintegy 60%-át a szél fogja biztosítani, a zöld tető, továbbá a szennyvíz és szilárd hulladék kezelés is a környezetbarát jellemzőket kívánja erősíteni, teljes önfenntartás mellett. Az építkezés körülbelül 46.000 építőipari és 35.000 állandó munkahelyet, illetve 39 millió dollár forgalmat kínál majd a helyieknek.

via: Ecofriend

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr641810886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása