Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Saját ételszkennered és ételnyomtatód lehet!

Saját ételszkennered és ételnyomtatód lehet!

2010. március 04. - Darqo

Manapság lassan közhelynek számít, ha az egészséges táplálkozás jótékony hatásairól hallunk, de a Philips Design koncepcióterve újdonságként hathat a rezignált tekintetek számára is, ráadásul felülmúlhatja minden wellness-barát legmerészebb vágyát, ugyanis elkészítették az otthoni ételszkenner ötletét. A szerkezet egészen egyszerűen működik: csak rá kell helyezni az éppen vizsgálni kívánt élelmiszert a „tálcára” és az interaktív pálca segítségével -amely valós idejű adatokat ad arról, hogy mi van az ételben- máris láthatjuk a kijelzőn legfontosabb összetevőinek arányait, (pl. sótartalom, zsírok, fehérjék, stb).

Philips Design elképzelése egy olyan termék, amely nem csak azonosítani tudja az élelmiszer valódi tartalmát, hanem azt is, hogy ezek hogyan befolyásolják szervezetünket. A végcél valamiféle egyensúly megteremtése a helyes táplálkozásban. A készülék elég provokatívnak tűnik és nem is biztos, hogy ennyire részletesen tudni kell minden étel pontos összetevőjét, hisz akkor mi lesz mondjuk a hipochonderekkel? Azért kíváncsi volnék, hogy egy Big Mac milyen hatást váltana ki ebből a szkennerből…

A másik eljárás, melynek kidolgozásán a Philips Design dolgozik egy ételnyomtató, mely a molekuláris gasztronómia elvét veszi alapul. A molekuláris gasztronómia az ételek fizikai és kémiai folyamatait, az egyes alapanyagok ízét adó vegyületeket vizsgálja, és ezekre az ismeretekre támaszkodva újfajta, ötletes, bizarr, különleges fogásokat kreál. A Philips Design koncepciószerkezete a sztereolitográfia 3D-s nyomtatási eljárásához hasonlóan újraalkotja az élelmiszerek szerkezetét és a kívánt formára alakítja. Így akár az új köntösbe öltöztetett brokkolit is megszerettethetjük gyermekünkkel.

via: Yanko Design-Diagnostic Kitchen, Yanko Design-Food Creation

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr41808131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása