Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Poseidon Resort: A Luxus isteni mélységei

Poseidon Resort: A Luxus isteni mélységei

2010. március 01. - Mocca

Egy elgondolkodtató statisztikával kezdeném. „A világ vezető nagyhatalmai nagyságrendben négyszer annyi pénzt költenek el jelenleg arra, hogy kitalálják, milyen technológiára van szükségünk a Holdon vagy a Marson létrehozandó állandó települések megvalósítására”. Ezt a kanadai űrhajós, Chris Hadfield mondta egy nemzetközi konferencián, majd megkérdezte a jelenlévőket: „Bolygónk területének háromnegyedét víz borítja. Vajon miért kell dollármilliárdokat elköltenünk élettér kutatásokra a világűrben akkor, amikor a tengerek tálcán kínálják magukat lehetséges alternatívaként?”

Szerencsére akadnak azért szép számmal olyan kezdeményezések és bátor befektetők is, akik látnak fantáziát a víz alatti projektekben, jelen esetben egy a tengerfenékre tervezett luxus hotelben.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Fidzsi-szigeteki Poseidon Resort lesz a világ első, komplex szolgáltatásokat nyújtó ötcsillagos tengeralatti szállodája. Igaz, a verseny rendkívül éles a megtisztelő címért, a szintén a közeli hetekben dubai partjai mentén megnyíló Hydropolis Underwater Resort-tal.

A fejlesztők 225 hektáros, egy mérföld hosszú mesterséges szigetet építettek, melyet 5000 hektár 90 méter mélységű, kristálytiszta vizű tropikus lagúna vesz körül. A tenger felszíne alatt 12-15 méter mélyen lévő lakosztályokhoz panoráma liftek szállítják le a szállóvendégeket, de akinek igénye van rá, az választhatja közlekedési eszköznek az élmények fokozásaként, a hotel saját háromszemélyes Triton mini-tengeralattjáróit is.

A szobákból a 70 százaléknyi üvegfelületnek köszönhetően páratlan kilátás nyílik az óceán állatvilágára. Sőt, minden egységhez tartozik egy speciális „etető” konzol is, ahonnan közvetlenül kényeztethetjük kedvenc delfinünket is némi finom falattal. Ebben a vízi világban mindenkinek alaphangon jár a tengeralatti kőrpanoráma mellett a mindenhol hibátlanul működő wifi, a LED tv, hifi berendezés, ínyencségekkel teli hűtőszekrény és a jakuzzi is.

A hozzám hasonló „tengerparás” ügyfelek részére a 24 víz alatti villa mellé, 48 szárazföldi bungalót - ahogy a helyiek nevezik bures-t -, is felépítenének természetesen ugyanolyan összkomforttal ellátva. A költségekről röviden csak annyit, hogy egy meghitt, garantáltan felejthetetlen hetet előreláthatólag fejenként napi 15 ezer dollár ellenében tölthetünk majd el párunkkal a tenger istenéről elnevezett Poseidon Resort-ban.

 

via: luxury-insider, corearchitect

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr211799953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása