Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Vasárnapi Instant 8.hét

Vasárnapi Instant 8.hét

2010. február 28. - Mocca

 

  • A tengeri rezervátumok visszaadhatják a halbőséget - A mexikói Cabo Pulmo, egy kevéssé ismert tengeri rezervátum a Baja félsziget déli csücskénél, élő példája annak, hogy a halászat megtiltásával egy-egy ökológiailag kiemelkedően fontos területen az élővilág teljes regenerálódása érhető el. Cabo Pulmo rezervátumban 1995 óta korlátozzák a halászatot, azóta életerős, gyarapodó halfajok népesítik be a területet. Más rezervátumokban is hasonló sikerekről számolnak be: a Loreto tengeri parkban és az Espiritu Santo tengeri parkban is regenerálódott a halállomány, megjelentek a csúcsragadozók.

  • Már lehet pályázni a Klímabarát Otthon 2 programra - A Klímabarát Otthon Program részeként a zöldtárca pályázatot írt ki hagyományos lakóépületek klímavédelmi célú energiahatékonysági felújításra, megújuló energiaforrások alkalmazására, valamint új építésű energiatakarékos lakóépületek támogatására.

  • Design díjjal jutalmazták azElectrolux UltraOne porszívóját - Az Electrolux nemrég bevezetett prémium kategóriás porszívója elnyerte a design versenyek egyik legrangosabb díját, az iF Product Design 2010 díjat.

 

  • Zöldülő Középső - Ferencváros - Míg Budapest területén folyamatosan csökken a zöld területek aránya, Középső-Ferencvárosban ma már ötször annyi rekreációra, pihenésre alkalmas hely szolgálja a lakók kényelmét – hangzott el a SEM IX Zrt. és a Ferencvárosi Önkormányzat közös sajtóbeszélgetésén.

  • Szaúd-Arábia napenergiát fog használni a tengervíz sótalanítására -Jelenleg 28 sótalanító teleppel rendelkezik Szaúd-Arábia, ahol olajtüzeléssel nyert energiával vonják ki a tengervízből a sót és más ásványi anyagokat.Hatalmas mennyiségű olajat használnak el erre a célra: napi másfél millió hordó olajra van szükség az ország sótalanító telepeinek üzemeltetéséhez...

  • A Föld szárazföldi felszínének 38 %-a válhat terméketlen sivataggá - Argentin és spanyol kutatók együttesen kifejlesztettek egy módszert, amellyel az elsivatagosodás bekövetkezésének veszélyét becslik egy tízes skálán. A természetes borítású területeket szárazságuk mértéke szerint 15-féle öko-régióba sorolják. A spanyol kutatók kimutatták, hogy a 15 kategória közül 8-nál fennáll az elsivatagosodás veszélye - ez a nyolc kategória összesen a Föld szárazföldi területének 38%-át teszi ki.

  • A klímaváltozás galapagosi fókákat terel Peruba - Az idén először telepedtek meg a galapagoszi fókák Peru egyik sziklás szigetén."Ez a különleges faj eddig kizárólag a Galapagosz-szigeteken élt, Ecuadorban" - mondja Carlos Yaipen-Llanos, tengerbiológus. Szerinte a klímaváltozás tette lehetővé a fókáknak, hogy hagyományos élőhelyüket kiterjesszék, és kolóniát létesítsenek Peruban.

  • Budapest Európa zöld fővárosa lenne - Budapest mellett még 16 város pályázik Európa zöld fővárosa címre - jelentette be az Európai Bizottság csütörtökön, a pályázati határidő lejártával.

 

via: Független.huFigyelő Net, Építésiportál.hu, Lakbermagazin, Greenfo

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr541797894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása