Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Papagáj zsigerek a nyakba

Papagáj zsigerek a nyakba

2010. február 20. - Mocca

Ugye te is voltál úgy, mint én - jó harminc évvel ezelőtt -, hogy egy „anyuapus” séta alkalmával kipirosodott arccal, izgatottan csillogó gyermekszemekkel csodáltad a hal-és kisállat kereskedés kirakatába kihelyezett, ketrecében futkározó aranyhörcsögöt, lógó fülű nyuszit vagy éppen egy kalitkájában fejét mókásan oldalra fordító és téged szemügyre vevő papagájt? Azt hiszem, ezt hívják első látásra szerelemnek. És miután a kötelező hisztivel kiharcoltad magadnak valamelyiket, már elégedetten cipeltetted haza Apával Robit...Pityut...Edét...a saját papagájodat.

Valószínű, hogy hasonló - ámbár kisállatai elvesztésének traumáját is megelevenítő - nosztalgia inspirálta Tithi Kutchamuch angol művészt, amikor elkészítette a „Companion Parrot” fantázianevű ékszerét.

A meglehetősen morbidra sikerült darabot bronzból, ezüstből és alumíniumból készítette el. Maga a lánc egy igazán sajátos bemutatóeszköz is lehetne akár egy anatómia/biosz órán, mivel a fej (koponya) laza elfordításával előbukkannak a testből - ami maga az ékszertartó - a szintén nagy műgonddal megalkotott belső szervek, béltől a kloákáig. Egyéni ízlés, na meg alkalom függvénye, hogy ki mer (akar) bevállalni egy ilyen semmiképpen sem hétköznapi nyakéket. Tithi Kutchamuch kollekcióját a londoni Saatchi galériában 2010. május 14–17. között állítják ki.

VIA: Dezeen

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr21775557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása