Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Ormányszoknya, muflonkonty és egyéb Beirendonck féle perverziók

Ormányszoknya, muflonkonty és egyéb Beirendonck féle perverziók

2010. február 16. - Mocca

Sokáig kellene törni az agyamat - valószínűleg tudatlanságomnak köszönhetően -, ha arra kérnének, ugyan soroljak föl csípőből néhány világhírű belga divattervezőt, pedig vannak! Egyik legismertebb közülük egy valódi szürrealista barbár, egyes kritikusai csak underground punkernek nevezik, ő Walter Van Beirendonck.

Brecht városában látta meg a napvilágot 1957- ben. Egyszerű vidéki neveltetésben volt része, szülei a természet tiszteletére és szeretetére tanították. Míg osztálytársai már kedden elkezdték a hétvégi diszkóra való hangolást, ő a környező erdőket járta, és házuk sufnijában saját bútorait barkácsolta össze. Tizenévesen készen állt arra, hogy felfedezze a világot és rendkívül éles eszű gyerekként, érettségi után egyből felvételt nyert az antwerpeni Királyi Művészeti Akadémiára divattervező szakra.

Az egyetem elvégzése után a 80- as évek elején létrehozta saját nevével fémjelzett stúdióját, majd öt másik évfolyamtársával megalapította a ”The Antwerp Six” nevű alkotócsoportot, mellyel az 1987- ben a British Designer Show-n átütő sikert ért el. 1985- től már mint vendégtanár tér vissza a Királyi Akadémiára, ahol azóta is rendszeres kurzusokat tart, majd az ezredforduló tájékán megnyitja a Walter névre hallgató multilabel store- t Antwerpen belvárosában. Az egyetemi előadások, illetve az üzlet irányítása mellett természetesen további, sokszor meghökkentő performanszok, divat show- k rendszeres és aktív szervezője, illetve résztvevője.

Egyik interjúja közben feltették neki a kérdést: Mit jelent ön számára a divat? Gondolkodás nélkül vágta rá: szenvedély, kísérlet, kockázat, lélek, változás.

Nos, mindenki döntse el maga, hogy mennyire tetszik neki Beirendonck 2010 őszi/téli kollekciójának darabjai. A hölgyek szoknyájából kiálló ormányok, csőrök és egyéb meghatározhatatlan kitüremkedések, míg az urak fején leginkább óriás méretű ipari fülvédőre, extrém fejhallgatókra, vagy egyszerűen csak Leia Organa muflon kontyára emlékeztető fejdíszek semmiképpen sem nevezhetőek hétköznapinak, viszont annál inkább excentrikusak és vidámak.

2010 fall/winter collection for women

for men

via: Today and Tomorrow , Walter Van Beirendonck.com

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr541762130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása