Párszor már beleestem abba a hibába, hogy a szupermarketekben vásárolt olcsó fűszernövény palántákat megpróbáltam hosszútávon életben tartani. Nincs az a mennyiségű fény, víz, ami elegendő lenne számukra, de már azon is elgondolkodtam, hogy génmanipuláción estek át, mely maximum két hetes élettartamot biztosít számukra. Hiába beszél hozzájuk az ember és hiába szereti őket féltő gondoskodással, ülteti át, trágyázza, az idő múlásával elvesztik szépségüket, töpörödött leveleket hoznak, majd az enyészeté lesznek...vagy én csinálom rosszul?
Gyógyír lehet a nem szándékosan elkövetett növénygyilkosságok visszaszorítására Hanna Sandström designer, a Green Fortune és a Whirlpool együttműködésében tervbe vett koncepció hűtő, mely elegyíti a frigók legjobb tulajdonságait egy környezet-és növénybarát palántázóval. Az ajtóba épített szerkezet kellő mennyiségű fénnyel és vízzel táplálná konyhakertünket, hogy minél hosszabb ideig élvezhessük a friss fűszernövények jótékony hatásait; persze, amennyiben megvalósul. Reménykedjünk!
VIA: Yanko Design