Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Napi KataPult:  Metromorph a mobil franciaerkély

Napi KataPult: Metromorph a mobil franciaerkély

2010. február 13. - Mocca

Az elmúlt évtizedekben az egyre kiélezettebb konkurenciaharcnak, illetve a zöld lobbi erősödő nyomásának köszönhetően a formatervezők keze alól egyre elképesztőbb koncepciók látnak napvilágot. Amelyik gyártó továbbra is versenyben szeretne maradni, rákényszerül arra, hogy folyamatosan adoptálja gyártástechnológiájába a legfrissebb környezetvédelmi kutatások ajánlásait, valamint az egyre szigorúbb utasbiztonsági paramétereket. Persze a kuncsaftok felől érkező elvárásoknak is meg kell ám felelni. Ezek a trendeknek megfelelően minden multit arra ösztönöznek, hogy átvegyék a kozmetikai iparból már évek óta jól ismert szlogent és filozófiát: „X” in one.

Emlékszik még valaki Spielberg Különvéleményére vagy Luc Besson Az ötödik elem című sci-fi klasszikusára? Ha megvannak, akkor minden bizonnyal ismerősként fog visszaköszönni az olasz tervező, Roman MistiukMetromorph” fantázianévre hallgató tanulmányautója, melyet a Peugeot felkérésére álmodott meg.

A francia gyár futurisztikus koncepciója, ha egyszer valódi autó lesz belőle, teljes joggal fogja viselni a fentebb említett jelszót, hiszen Mistiuk minden olyan tulajdonsággal felruházta, amire az urbanizációs robbanás következtében, a jövő városlakóinak feltehetően szüksége lesz.

A levegőért kétségbeesetten kapkodó nagyvárosokban, már ma is kritikus a parkoló hiány. Ennek megoldására egy remek és kivitelezhető ötlet a saját erkélyként is funkcionáló autó. Hogy hogyan kerül fel a járgány mondjuk a negyvenhetedik emeletre? Egy speciális, minden épület szerves részeként működő, már létező, úgynevezett „maglev” technológia a megoldás. Ezekre mint egyfajta dokkoló egységekre, a házunkhoz érve csak rá kell csatlakoznunk. Természetesen az ülések azonnal vertikális pozícióba váltanak és biztonságos kényelemben már repít is fel minket a kívánt magasságokba a szerkezet. Mivel az autó hatalmas üvegfelületekkel rendelkezik, csak ki kell lépni a stabilan és türelmesen a ház falán pihenő, panoráma erkélyként is kiváló Metromorph-ba, ha le akarunk tekinteni az alattunk elterülő lüktető városi tébolyra.

 

Itt van egy, az egész projektet jól szemléltető videó:

via: Gajitz

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr841754587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása