Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Varázsolj átlátszó hűtőt!

Varázsolj átlátszó hűtőt!

2010. február 08. - Darqo

Szeretnéd, ha olyan hűtőd lehetne, amit ki sem kell nyitnod és máris tudnád, hogy mi van benne? Szeretnéd, ha kinyitás előtt még attól is megkímélhetnéd magad, hogy át kelljen nyúlni a gyümölcsjoghurtos dobozon, ezzel a frissen magadra öltött pulóveredet is tisztán tartva, máris kezed ügyébe kerülhetne a kívánt étel vagy ital? Szeretnéd elkápráztatni barátaidat egy varázsütésre (érintésre) átlátszóvá váló hűtővel, Rodolfo mester szállóigévé vált „figyeljék a kezemet, mert csalok” mondatának elhangzása után?

Ha mindezekre igennel válaszoltál, csak erősen kell vágynod rá, hogy Yoon jung Kim és Jong rok Lee designer által tervezett érintésre átlátszóvá váló üveggel, belül forgó emeletekkel ellátott csodája mihamarabb valóra válhasson.

A csoda pedig ez esetben egyszerű: fóliával vonják be a teljesen átlátszó üvegajtót, ami valójában egy különleges folyadékkristály lap, amelyet két oldalról egy-egy speciális fólia borít. Alapállapotában tejszerű, opálos anyag, amely elektromos feszültség hatására válik átlátszóvá és egészen addig az is marad, amíg a feszültséget fenntartjuk.

Lehet, hogy ez így élményromboló, bár ettől függetlenül is azt gondolom, hogy egy zseniális ötlettel állunk szemben, ami látványra még úgy is csodaszámba megy, hogy tudjuk a kémiai hátterét.

VIA: yankodesign

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr791738694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása