Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Környezetbarát ÖKOnyha

Környezetbarát ÖKOnyha

2010. február 07. - Darqo

Remélhetőleg hamarosan beköszönt az az idő, amikor a szelektív szemétgyűjtés nem merül ki majd abban, hogy a pet palackokat külön szatyorba gyűjtjük, azt is csak jobb esetben. Számos különböző megoldással találkozhattunk már, most éppen francia designerek leptek meg minket legújabb tervükkel. Az Ekokook-ot azoknak az embereknek tervezték, akik szeretnék csökkenteni ökológiai lábnyomukat, akik tudatosan szeretnének odafigyelni, hogy erőforrásainkat takarékosan használjuk.

Úgy tűnik, hogy a Faltazi által tervezett konyhabútorral minden környezetvédő álma teljesülhet. A VIA díjas alkotással szeretnék bevezetni az otthonokba a környezettudatos gondolkodásmódot, ezért úgy alkották meg, hogy minden konyhai hulladékot újrahasznosít...mindent; szervest, szilárdot és folyékonyat.

A szilárd hulladékot, mint üveg, papír, műanyag, fém egy külön rendszer aprítja darabokra és helyezi el a megfelelő tárolórekeszbe. A folyékony hulladékot két tartó tárolja. Egyikben mosogathatunk, míg a másik megtisztítva a mosogatás alatt keletkezett szennyező anyagoktól a vizet, a konyhapult felett elhelyezett fűszernövények (vagy egyéb növényeink) locsolására is alkalmassá tesz azt. A szerves hulladékokat pedig egy komposztálóba gyűjthetjük, ahol akár földigiliszták (!) segítségével tökéletes komposztanyagot készíthetünk növényeink trágyázására.

És az Ekokook még csak a kezdet...

Via: Yankodesign

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr811736096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása