Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Hal-lak szobrászat felsőfokon

Hal-lak szobrászat felsőfokon

2010. február 07. - Mocca

Szeretném rögtön az elején leszögezni, hogy elvetemült állatbarátként még a légynek se tudnék ártani. Minden láb nélküli, avagy kettő, négy, nyolc vagy akár ezer lábú teremtményben tisztelem az életet, és természetesen ez vonatkozik a halakra is. Viszont szemlesütve be kell vallanom, nem csak tartani és gyönyörködni, de kifogni és megenni is szeretem őket, mármint horgászható fajtáikat. Ennyit saját barbarizmusomról és kanyarodjunk vissza inkább ahhoz a tényhez, hogy bizony nem akármilyen esztétikai élményt tud nyújtani számunkra egy-egy apró, a természet nagyvonalú fantáziájával megalkotott élőlényekkel teli akvárium.

Hatványozottabban lehet igaz ez a megállapítás, ha úgy döntünk, hogy a fiatal francia üvegművész, designer Vanessa Mitrani akvárium költeményeiből választunk egy hal-lakot kedvenc kopoltyúsaink számára.

A tervezés fázisában Mitrani hosszasan tanulmányozta a halak biológiáját és több hónapon át tartó megfigyelésének egyik tanulsága az volt, hogy ezeknek az élőlényeknek nem csak a horizontális, hanem legalább annyira a vertikális mozgástérre is igényük van.

Meglepődve ezen a felismerésen nyomban nekilátott a munkának, melynek végeredménye egy díszhalbarát és nagyon eredeti üvegszoborcsoport, melyek nem mellékesen tökéletesen betöltik egy normál akvárium funkcióit, és lakói is szemmel láthatóan élvezik a luxus kényelmét. Részeg felhőkarcolókra emlékeztető rafinált alkotásaiban a művészet és a természet - szerves buborékok - tökéletes szimbiózisának lehetünk szemtanúi.

via: Trendir

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr961736749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása