Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Költözz be Zsáklakba!

Költözz be Zsáklakba!

2010. február 01. - Darqo

Úgy tűnik, Tolkien Megyéjének földbe vájt lakásai beépültek a kollektív tudatalattiba. A Zsáklakhoz hasonló épületek immár nem elérhetetlenek sem a rajongók, sem a különleges építmények kedvelőinek számára, így mindenki hobbit lehet egy kicsit. A Binishells megalkotta számunkra ezt a lehetőséget, ami állításuk szerint a „legzöldebb útja lehet” a jövőben az építészetnek.

Dr. Dante Bini a 60-as években találta fel az alacsony légnyomással formázó rendszert, amit azóta 23 országban 1600 épületnél használtak. Így készült például 1992-ben Szarvason, a Zsidó Ifjúsági Tábor területén a 32 m átmérőjű, 10,8 m magas kupola, amely kézi-, illetve kosárlabdapályának ad helyet, a pálya hosszoldalain tribünnel.

Természetesen a szisztéma azóta rengeteg fejlődésen ment keresztül. A U.S. Green Building Council által kiosztott LEED díjak közül platina elismerésben részesült Binishells lehet a jövőben az egyik leginnovatívabb építészeti áttörés az eco-házak területén. 2010-ben indulnak az első építkezések a dél-kaliforniai sivatag területén, ami képeken látható épületeket illeti.

„A Binishells technológiának az alapelve az, hogy a héjszerkezet vasalását és a szerkezeti betont megfelelő vastagságban a még a síkfelületű alzaton fekvő, szálerősített műanyag ballonra hordják fel. A betonrétegre egy a gyors kiszáradást és a lecsúszást egyaránt gátló külső ballont terítenek, ezután a belső ballont úgy fújják fel, hogy maga a ballon emelje fel a még képlékeny állapotú betont és a vasalást a végleges szerkezeti alaknak megfelelő magasságba.”

Amellett, hogy eleve környezetbarát technológiával készül, gyorsan létrehozható, rendkívül erős, rugalmas és végtelen formavilágot biztosít a megrendelő számára. Csúcskategóriás lakásokon keresztül a kis pénzűek igényeiig, iskolákon át a kereskedelmi létesítményekig -sőt, szükséglakásokig-, bármit el tudnak készíteni, itt tényleg csak a fantáziánk szabhat határt.

Zöld, mert a technológiának köszönhetően 80%-al csökkenti a „szén-dioxid lábnyom” kibocsátást. Gyors, mert a hagyományos építészeti megoldásokhoz képest 67-75%-al rövidebb idő alatt készülnek el az építkezéssel. Erős, mert képes ellenállni a hurrikánoknak, földrengéseknek, áradásoknak. Rugalmas, mert végtelen formává alakítható, illetve bővíthető. Olcsó, mert közel 50%-al csökken az építési költség.

Minden ehhez hasonló kezdeményezést támogatok, nem csak a környezetvédelmi megoldásai, hanem a magával ragadóan különleges formavilága miatt is.

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr741719057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása