Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Érzelemgeneráló gépszobrok

Érzelemgeneráló gépszobrok

2010. február 01. - Mocca

Howard Suissa, az Ontario College of Art and Design ipari formatervezés szakán végzett fiatal dizájner rögtön a diplomaosztás után egy évre japánba szerződött. Tokió legnagyobb közlekedési vállalatának tervezési osztályán bepillantást nyerhetett az ottani forgalomirányítási, valamint a közterek megvilágítási technológiájába, a nyugati filozófiától merőben különböző problémamegoldások gyakorlati alkalmazásába.

Hazatérése után 2006-ban megalapította saját cégét, a Suissa Computers-t. A cég filozófiája szerint az alkalmazott high-tech-nek nem kell feltétlenül konformista „bőrt” viselnie magán. A tiszta belső erőt magába rejtő természetes külső szépség harmóniája, a limitált és kizárólag egyedi megrendelésre dolgozó Suissa formabontó alkotásaiban ma már kézzelfogható és akár haza is vihető. Viszont a nagy műszaki áruházláncok polcain ne keressük, mert ott bizony nem fogjuk azokat megtalálni.

A termelési folyamatok technológiája még a híresen szigorú kanadai környezetvédelmi előírásokat is űberelik. Természetesen arra is odafigyelnek, hogy a „gyártás” során keletkezett fahulladékot például kertek talajtakarójaként újrahasznosítsák.

Saját definíciójuk szerint ők nem használati tárgyakat állítanak elő. Műhelyeikben olyan műtárgyakat alkotnak a gépszobrászok, melyek egyfajta érzelmi kapcsolatot tudnak generálni ember és gép között. Kompromisszumot nem ismerve, alapanyagként kizárólag válogatott nemes fákat (meggy, dió) és többszörösen edzett üveget használnak. A szkeptikus kockafejűek megnyugtatására, minden egyes darabban úgynevezett „air-flow” szisztéma gondoskodik a megfelelő üzemhőmérsékletről.

Egyik legnépszerűbb prémium kütyüjüket az „Enlighten” számítógépet úgy készítették el, hogy a gép tulajdonosa által használt és érintett felületeket elkülönítsék.

 

A tápegység például a blokkban elrejtve, az üveg elejű fagyűrű alá került elhelyezésre.

Az „Enlighten” alaptípusának természetes, különleges megjelenése és a kimagasló paraméterei -egy microATX alaplapot, egy Intel Quad elsődleges CPU-t vagy AMD X2 6400+-t, egy önálló GeForce GTX 280 SC 1024MB GDDR3 Dual Dual-Link DVI PCI-Express 2.0 videó kártyát vagy ATI Radeon HD2900XT, 6GB PC6400 memóriát, 2TB merevlemez és Blue Ray és dvd író - megfelelő kompenzáció a masszív, 16.000 dolláros árcéduláért.

Néhány további megrendítően autentikus csoda a Suissa kínálatából:

a Revolution PC 

az SL PC

a Shadow külső merevlemez

és a Yasuko dvd lejátszó

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr341720042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása