Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Napelemes eco-sámli beépített wifivel

Napelemes eco-sámli beépített wifivel

2010. január 31. - Mocca

Úgy tűnik, lassan befellegzik a capuccino, plusz 300 forintos ostya menü órákon át tartó kényszer majszolásának ideje, ha nem otthon szeretnénk internetezni. A körúti és egyéb „szakosodott” kávéházaknak remélhetőleg gyorsan ki kell majd találni valami új okosságot, amivel ismét be tudja rángatni az utcáról az egyre tekintélyesebbre duzzadó célközönséget. Azokat, akik eddig szinte kizárólag azért dekkoltak ezen intézmények teraszain vagy óriáskirakataiban - persze feltett kézzel megadva magukat, ilyen vagy olyan fogyasztást generálva a helynek -, mert egyszerűen csak szörfölni szerettek volna ideig-óráig laptopjukkal a világhálón.

Három fiatal koreai dizájner tanonc agyából pattant ki a roppant egyszerű ám zseniális ötlet. Sean Park, Olbae Woo és Owen Song saját lapos brifkójukra gondolva dugták össze fejüket, és a „brainstorming” eredményeként megszületett korszakalkotó találmányuk, a Solar Bench

A tervezők célja egy olyan multifunkciós köztéri bútor létrehozása volt, ami nemcsak pihenésre szolgálhat, hanem ennél sokkal többet tud. Az eco-pad a jövőbeni sorozatgyártás költségeinek minimalizálása érdekében kizárólag környezetbarát újrahasznosított anyagokból fog készülni.

A külső átlátszó felület alá szuper vékony napelem-filmréteg kerül. Ezek a cellák a nappal összegyűjtött energiát egy szintén rendkívül vékony akkumulátorban tárolják. Amitől valójában különleges a koncepció, hogy minden darabba beépítésre kerül egy wifi hotspot adó-vevő is, ami már valóban a teljesen szabad szörfölés élményét tudja nyújtani a padon ücsörögve bármikor, bárkinek. Sőt, attól sem kell tartani, hogy az önfeledt internetezés közben lemerül laptopunk akksija, mivel ez az ülőalkalmatosság egyben töltőként is funkcionál.

A koncepció nyilvánosságra kerülése óta a tervezőket is meglepte az óriási érdeklődés. Több nagyváros - Dublintól Koppenhágáig - megkeresése már konkrétan arra vonatkozott, hogy mikor lehet nagyobb tételben megrendelni a terméket. Információk a Solar Inside iránti hazai érdeklődésről egyelőre sajnos nincsenek...

Forrás

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr601716692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása