Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Instant házak Haitinak

Instant házak Haitinak

2010. január 30. - Darqo

A Haitin történt tragikus földrengés az építészeket is gondolkodóba ejtette, és olyan ideiglenes megoldások kitalálására késztette, melyekkel hatékony segítséget nyújthatnak az otthon nélkül maradtaknak. Legújabb példája ennek a törekvésnek a SEED elnevezésű projekt, amely ötvözi a szállításra használt konténereket az ideiglenes lakások fogalmával.

Az Andres Duany építész által tervezett tűz-, víz- és penészálló instant lakás megfelelő ideiglenes megoldást jelenthet a károsultak számára. Egy ilyen konténer nyolc fő elszállásolására alkalmas, emeletes ágyakon. Duany már elkészítette a prototípust egy floridai gyárban, a következő lépés a szponzorok megtalálása, olyan helyek feltérképezése Haitin, ahol egyáltalán szóba jöhet ezek felállítása, ezután pedig maga az építkezési folyamat.

Duany nem először segít ilyen formán a katasztrófa sújtotta területek túlélőinek. Az építész a nevezetes Katrina hurrikán által letarolt New Orleansban és Mississippiben is közreműködött a mintegy 3000 ideiglenes otthon felállításában. Innovida néven saját céget alapított, amely most 1000 ház felépítésére kér támogatást Haitin.

 

Azt hiszem, hogy a külföldi Mágnás Miskáknak nem feltétlenül kellene sokat gondolkodnia, már az is meglepő, hogy egyáltalán ilyen formán kell „kuncsorogni” a támogatásért. Azonban, ha ennek csak a töredékét sikerül felépíteni, akkor is jó látni az ilyen minőségi törekvéseket.

VIA:inhabitat

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr561714612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása