Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Fejjel lefelé minden más

Fejjel lefelé minden más

2010. január 29. - Mocca

Joggal tehetnénk fel a kérdést, hogy miért éppen a növények maradnának ki a dizájnerek agymenéséből?! Sajnos elég kevés újítással lehet találkozni, ami a kertészettel kapcsolatos kiegészítőket illeti, bár rengeteg fajtájú, formájú, színű, szagú cseréppel, kaspóval lehet találkozni. A home made mozgalom aktív tagjaként ruhát is köthetünk rájuk, illetve egy kevés utánajárással, csekély pénzráfordítással elképesztő mennyiségű technikát alkalmazhatunk, hogy változatossá tegyük megunt növénytartóinkat.

Az új-zélandi tervező, Patrick Morris és az általa alapított Boskke design stúdió alkotta meg a virágültetés forradalmian új elképzelését, melyben minden növény végre a feje tetejére állhat. A speciális és díjnyertes kerámiát úgy alkotta meg, hogy a kis és közepes méretű növényeket, illetve a földet egy zárólemez tartja magában. Ráadásul egy bizonyos „innovatív belső tartály rendszer” tárolja és adagolja a gyökérzet számára napi szinten szükséges nedvességet, hidratálva az egész növényt olyannyira, hogy 90%- al kevesebb vízzel is beérik, elég egyszer, maximum kétszer locsolni havonta. Gondolom ez a notórius növénygyilkosok számára nem olyan nehéz feladat :).

különböző formájú és színű, elképesztő és igazán szürreális elgondolás darabjáért 20-75 euró közötti árat kell kifizetnünk (Update 2016.03.03.: Az elmúlt években hazai forgalmazója is lett a kaspóknak, itt 4.000-10.000 forint közötti áron lehet beszerezni a kiegészítőket.). Arról nem szól a fáma, hogy vajon a növények hogyan érzik magukat ebben az állapotban, de mivel nálunk lényegesen harmonikusabb kapcsolatban állnak a természettel elképzelhető, hogy jól bírják és „fejet hajtanak” az emberek elképzelései előtt. Nincs választásuk.

 

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr101711648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása