Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Fény az Óriáshattyúból

Fény az Óriáshattyúból

2010. január 26. - Mocca

Az egyik legrégebbi és legnagyobb név a kortárs dizájn világában a finn Eero Aarnio,

aki az 1960- as években kezdett el kísérletezni arra kíváncsian, hogy vajon mi sülhet ki a műanyagok, a vibráló, néha harsány színek és az organikus formák ötvözetéből, tudatosan áttörve a hagyományos struktúrák addig sérthetetlennek vélt határait. A végeredmény önmagáért beszél!

Ikonikus alkotásai közé tartoznak többek között...

...a "Ball" szék...

...a "Bubble" szék...

 ...és a "Pastil" szék...

 

Aarnio munkái állandó kiállítási darabként ott vannak a világ nagy múzeumainak presztízs kiállításain is, mint például: Viktória és Albert Múzeum (London), Moma(New York) és Vitra Design Múzeum (Wheil am Rhein).

A "Swan XL Floor Lamp" premierje, a tavalyi milánói Design Week-en volt. Ez a hattyút formázó kecses állólámpa koncepció három részből, alap, állvány és árnyékból áll. Tervezése során a mester számtalan életnagyságú rajzot készített, valamint különböző dolgokat, például kedvenc olvasó foteljét és imádott dalmatáját is a monstrum alá helyezte, ezzel is próbálva annak funkcionalitását még tovább csiszolni és tökéletesíteni.

 Ennek köszönhetően egy nem csak belső, de szabadtéri alkalmazásra is tökéletesen megfelelő „termék” került le a tervezőasztalról, ami akár sétáló utcák vagy hangulatos mediterrán terek dísze is lehet. Első pillanatban szembesülve méreteivel (magasság: 130cm/szélesség 116cm/mélység 48cm) mindenkinek tátva marad a szája.

 

Ha magunkhoz tértünk az ámulatból és úgy döntünk, hogy otthonunkban is szeretnénk egy „példányt”, arra mindenképpen készüljünk fel, hogy egy olyan tárgy kerül be életterünkbe, mely az enteriőr meghatározó darabjává válva önkéntelenül is további, hozzá passzoló kiegészítők beszerzésére, sőt némelyeket az addig szeretett, nagy gonddal törölgetett bútorok lecserélésére fog „kényszeríteni”.

 

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr721703385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása