Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Gigantikus alvó emberek mindenhol

Gigantikus alvó emberek mindenhol

2020. január 27. - Darqo

ella_and_pitr01.jpg

Mikor legutoljára írtam az Ella & Pitr francia művészduó alvó embereket ábrázoló gigantikus festményeiről, még nem volt akkora az alvásigényem, mint az elmúlt években, és az éntudatom sem volt azon a szinten, ahol most, így az alkotások mérete nyűgözött le inkább és nem a mondanivalójuk.

Amióta azonban leszoktam a dohányzásról, a kívül és belül egyaránt bekövetkező változás és az ezzel járó stressz, valamint egy jó nagy adag szorongás, depresszió és derealizáció is komoly és fárasztó lelki munkát igényel, úgyhogy hamarabb felélem az energiatartalékaimat, amit leginkább az alvással tudok feltölteni. Így teljesen más szemszögből vizsgálom ezeket az alkotásokat (is).

Könnyen azonosulok a készítőkkel, akik hozzám hasonlóan valószínűleg mérhetetlenül álmos emberek, és akik legtöbbször a kedvenc időtöltésüket jelenítik meg a műveikben, miközben mindenki mást is a lazaságra, kikapcsolódásra, könnyed és boldog életvitelre inspirálnak. Minden festményből árad a nyugalom, úgyhogy az évkezdés kellős közepén nagyon jól esnek.

Ez persze nem jelenti, hogy ennyiben kimerül a mondanivalójuk, Ella & Pitr gyakran foglalkoznak különböző fontos és égető politikai és társadalmi kérdésekkel, például a globális menekültválsággal, úgyhogy mindenképpen érdemes behatóbban is átnézni a porfóliójukat az alábbi elérhetőségek valamelyikén.

Weboldal

Facebook

Instagram

Korábbi bejegyzéseink a duóról itt és itt olvashatóak el.

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2315223866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása